Hozzávalók: 2 személyre
- 1 fácán
- 5 dkg vaj
- 5 dkg bacon szalonna
- 1 szál fehérrépa
- 2 szál sárgarépa
- 1 kis zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 babérlevél
- 2-3 szem szegfűbors
- só
- bors
- 3 dl fehérbor
Elkészítése:
A fácánt nagyon gondosan megmossuk, megszárítjuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, mellét, combját megtűzdeljük bacon szalonnával, hasüregébe és köré ültetjük a megtisztított zöldségeket, alá kevés vajat teszünk, lefóliázzuk. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen másfél órán keresztül sütjük, közben borral locsolgatjuk. Nehezen puhul, de ha elkészült, pompás lakoma válik belőle.
Rösztit sütöttem mellé sütőben, vörösborzselével, szederrel, ribizlivel tálaltam. Erőfeszítéseimet siker koronázta, gyermekem belakott.
Desszert:
Duplán narancsos dupla csokis csokoládétortát sütöttem. Igazi, ünnepi, gazdag.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése