Hozzávalók:
- 50 dkg borjú steak (2 szelet) kiklopfolva 1 cm vastagra
- 10 dkg friss zsemlemorzsa a a krumplis-rozsos tönkölykenyér beléből
- 10 dkg mozarella
- 1 tojás
- 5 dkg liszt
- só
- frissen őrölt bors
- kevés napraforgó olaj a sütéshez
- 50 dkg kifli burgonya
- 10 dkg koktél paradicsom
- 6-7 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben megfőztem, meghámoztam. A steaket sóztam, borsoztam, kicsit klopfolóval megveregettem. Lisztbe, tojásba, házi morzsába forgattam, kevés forró olajban mindkét oldalát arany-barnára sütöttem. A rántott szeletet tepsibe tettem, köré szórtam a megfőtt burgonyát. Melléjük dugtam egy fürt koktél paradicsomot is. A rántott szelet tetejére mozarella sajt szeleteket fektettem, a krumplit beborítottam reszelt parmezán sajttal és 5 percre 160 fokon a grill alá toltam, hogy a sajt megolvadjon.
Viszonylag gyorsan elkészíthető, tartalmas, nagyon finom ebéd volt. Utána nem is esett jól megmozdulni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése