Hozzávalók:
- 25 dkg fehér tönkölyliszt
- 12,5 dkg vaj
- 6 dkg gyümölcscukor
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 1/2 tk sütőpor
Elkészítése:
A vajat a tojással, a cukorral és a citromlével kikevertem. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet, sót, citromhéjat. Kicsit ragacsos, puha tésztát kaptam. Ezt belesimítottam szilikon sütőformába kb. fél cm vastagon és 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütöttem. Az a sütemény, amit teflonban sütöttem, ugyanannyi idő alatt jobban megbarnult, mint a szilikonban sütöttek. Mondjuk ízértékéből semmit nem vont le. Egy remek citromos keksz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése