Sokszor főzők úgy, hogy szétnézek, mi található otthon és amit találok, abból kerekítem ki az ebédet. Ez is egy ilyen fogás. Először is keresgéltem a befőttes polcon, ahol megtaláltam a zöld füge befőttet.
Volt a mélyhűtőmben fél kiló szép sovány sertéstarja. A fűszerezés már eldöntött tény volt, csak a hozzávalókat kellett összegyűjtögetnem. Mivel imádom a polentát, úgy gondoltam, ennyi nekem is jár, azt tálalok a grillhez.
A hús páca:
- 1 tk földimogyoró olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk rizsecet
- 3 ek édes chili szósz
- 2 ek Worchester szósz
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek barnacukor
Elkészítése:
A pácot elkevergettem, míg a cukor el nem olvadt és a 3x3 cm-re kockázott húsdarabokat beleforgattam, hagytam érni benne 1 órát. Aztán váltakozva nyársra húztam egy kocka húst, fél fügét. Grilltepsibe tettem, letakartam fóliával és úgy grilleztem a tűzhely közepén 20 percig. Majd a fóliát levettem és néhány perc alatt megpirítottam kissé a húst. A szafttal meglocsoltam a grillezett polentát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése