Nagyon belejöttem a kilófaló lisztből készült süteményekbe. Persze tudom én, hogy tisztán abból kellene készíteni mindent, de én leginkább felezem tönkölyliszttel. Világosabb, ízletes, illatos. Én nagy rajongója vagyok a tönkölylisztnek is. Szerintem gyönyörű kenyereket, süteményeket lehet belőle készíteni. Már maga a gyúrása a tapintása is annyival kellemesebb, mint a többi liszté. Érezni rajta, hogy értékesebb összetételű liszttel dolgozok. Ezek ketten együtt pedig pont megfelelnek az elvárásaimnak. Ez a péksütemény arra jó, ha szeretnék reggel a fiamnak/ férjemnek friss pékáruval szolgálni, akkor nem kell hajnalok hajnalán felkelnem, hanem este összekészítem a tésztát, reggel pedig csak sütnöm kell és hűlés után csomagolni.
A nagyfokú rugalmassága miatt a tészta kicsit kirúgta magát reggelre a hajtogatásból, de ez csak a külcsín, a belbecs az megmaradt, pompázatos volt. Egy sütitől fél napra jól laktam. Családomnak is nagyon tetszett. Hozzávalók:
Elkészítése: Ezt a receptet Limaránál olvastam. Többször segített már, amikor korán reggel indultunk útnak valamilyen távoli vidéki városba, vagy csak meleg kiflit szeretnék a fiam táskájába készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése