Ma olvasgattam a Nosaltyn az indiai ízekről szóló cikket, mivel ez egyik kedvenc ízvilágom. Minden szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a bemutatott receptek közül 28 tőlem származik, és evvel nem teljes a paletta. Itt most be is fejezem saját magam tömjénezését, mert egy olyan szuper receptet találtam Ágitól, aki mellesleg a kovászolásban is kollégám az oldalon, hogy gyorsan írtam neki néhány sort, amiben elmondtam neki: futok a konyhába és készítem a chutneyját. Kicsit ugyan változtattam rajta, mert én mindent átvariálok, de az ötlet egyszerűen szenzációs. Benne foglaltatik minden íz, amit nagyon szeretek. Amit még hozzá adtam, az a teméntelen fűszer néhány példánya, amit megvettem, de csak ritkán használok. Gondoltam csavarok egyet a dolgon.
Hozzávalók:
1 nagy gránátalma
1 ek szőlőmagolaj
1 kisebb lilahagyma
1 hüvelykujjnyi gyömbér
1 kk chilipehely
4 ek meggylekvár
2 ek édes chiliszósz
2 ek gránátalmaszósz
2 ek pálmacukor
1 tk vörösborecet
1 tk balzsamecet
1 ág rozmaring.
kevés só és bors
Az elkészítését le sem írom, mert Ági olyan frappánsan elmondta, hogy feleslegesnek tartom. Igazándiból terveztem még kis rózsaborsot is hozzátenni, mert igen szeretem, de a kapkodásban kifelejtettem. Sebaj, mert nem utoljára készítettem el ezt a receptet és akkor biztosan szerepelni fog benne az is. Itt is csak hálálkodva tudok Ágira gondolni, mert úgy eltalálta az ízlésemet, hogy azt elmondani sem lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése