Most inkább a pogácsa receptjéről mesélek, mert az fergeteges. Ráadásul nagyon egyszerű recept.
Hozzávalók:
- 30 dkg sós vízben, héjában megfőzött krumpli
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg Ráma margarin
- 50 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 dl joghurt
- 1 tk méz
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítése:
A krumplit megfőztem sós vízben, teljesen kihűtöttem, megpucoltam és finom lyukú reszelőn lereszeltem. A margarint kicsit meglágyítottam a mikróban. A joghurtot megmelegítettem kézmelegre, elkevertem benne a mézet és az élesztőt és vártam, hogy szép magasra, habosra felfusson. Majd mindent a kenyérsütő üstjébe dobáltam és bekapcsoltam a dagasztó-kelesztő funkciót, ami nálam 110 perc, mert kétszer dagasztja a tésztát. A megkelt tésztát kicsit átgyúrtam, kinyújtottam kb. 2 cm vastagságúra és kis pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Ebből a mennyiségből 75 pogácsa lett. Mondjuk ezek falatnyiak voltak. Kicsit megsedergettem a két kezem között, hogy legyen tartásuk és be tettem a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Felvertem egy egész tojást és ecsettel végig kentem a tetejüket. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, amit 180 fokra mérsékeltem. hőlégkeverésen, amikor betettem a tésztákat. 20 perc alatt szép arany-barnára sütöttem. Egy jókora tál dugig lett velük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése