Összes oldalmegjelenítés

2013. január 30., szerda

Ropogósra sütött ricottás gnocchi baconnel

Rendszeresen felébredek éjjel, vagy hajnalban és nem tudok elaludni. Ilyenkor nézem a TV-paprika adását. Nem érdem ez, de olykor látok jó ötleteket, amit aznap már meg is valósítok. Na evvel tegnap is így voltam. Gordon Ramsay az olcsó és finom ételeit hadarta, miközben annyira nem bírt magával a kamera előtt, hogy egy pillanatra sem állt meg. Biztosan jó pörgős pali. Na lényeg, a lényeg elhadart 2 perc alatt egy receptet, ami nagyon megtetszett. A gnocchit egyébként is imádom. Mindig be- beúszott a gondolataimba, hogy készítsek egy-két adagot, de aztán elsikkadt. Nem is értem miért, hisz nem olyan időigényes. Annyit kell rászánni, hogy megfőzzük a krumplit, de aztán már elkészíthető pillanatok alatt. Most kapóra jött, hogy krumplis pogácsát akartam készíteni, amihez meg kellett főznöm némi krumplit. Így már mindegy volt, hogy mennyit teszek oda. Megfőztem a krumplit, aztán míg hűlt, elmentem az Ázsiába és a Nagycsarnokba bóklászni, pénzt költeni, beszerezni ezt-azt. Haza érvén a krumplik teljesen kihűltek, máris kezdhettem az akcióhoz. Megpucoltam és lereszeltem őket, mert a csitti-fitti krumplinyomóm jó drága volt, ragyog is, de valószínűleg csak tükörnek használhatom, mert krumpli passzírozásra nem alkalmas.

Hozzávalók:
Gnocchi-hoz:
  • 50 dkg főtt, áttört krumpli
  • 10 dkg ricotta
  • 1 tojás
  • 30 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 kk só

Pirításhoz:
  • 1 ek olaj
  • 15 dkg bacon felkockázva

Elkészítése:

A gnocchi hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam (nem kell soká szöszmötölni vele, mert gumi lesz). Az így képződött cipót öt felé elvágtam, vékony, kb. 2 cm átmérőjű hengerré gyúrtam, amikből 2 cm darabokat vágtam. A szerző ítt azt mondt, nyomjuk bele a közepébe az ujjunkat, mert úgy szebb lesz, hát így tettem.
Miközben a tésztát összeállítottam, egy nagy fazék sós vizet már forraltam, és az elkészült tésztákat néhány perc alatt kifőztem benne. Négy adagban főztem, hogy ne hűtse le nagyon a vizet, mert úgy szétázhatnak. Miután feljöttek a párnácskák a víz tetejére, még főztem egy percig, aztán az addigra pirosra sütött baconre dobáltam és ott pirítottam addig, míg a tészta is szép piros lett. Ennek az óriási mennyiségnek több, mint a felét megettem, mert annyira ízlett, hogy nem tudtam abbahagyni. Egyszerűen fenséges étel.


Nincsenek megjegyzések: