Összes oldalmegjelenítés

2013. január 8., kedd

Kínai húsgolyók

Egy sima fasírt-krumplipüré kombóra gondoltam, de aztán elkapott a hév és elkezdtem mindenfélét beledobálni a húsba. Végül teljesen más kerekedett belőle, ami nem baj. Ilyet kínai biztosan nem csinál, de sebaj, én igen. Finom volt, a krumplipüré is ízletes, lágy, - talán mert tejszínnel készítettem.


Hozzávalók:

  • ebből egy szelet  frissen ledarálva
  • 50 dkg csirkemellfilé ledarálva
  • 2 hatalmas gerezd fokhagyma reszelve
  • diónyi gyömbér reszelve
  • 3 ek vegyes zöldfűszer (petrezselyem, zsázsa, snidling, borágó, pimpernel, koriander, thai citomfű)
  • 1/2 lime leve
  • 1 kk só
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 1 tojás
  • 3 ek édes chili szósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek Worchester szósz


Elkészítése:

Mindent összegyúrtam, nagy diónyi húsgolyókat formáltam belőle és néhány kanálnyi olajon, kicsit ellapítva őket fedő alatt sütöttem 2-2 percet.

Mártogatósnak csak egy kis ketchup, édes chili szósz, szójaszósz keveréke volt. Persze ezt is lehetett volna cifrázni,  de nem volt hozzá kedvem. 
A krumplipürét jó sok vajjal és tejszínnel készítettem.

Nincsenek megjegyzések: