Bonyolultnak tűnő, hogy többféle fogásból készüljön el egy, de nem az. Mindegyik maximum 10 perc alatt elkészül.  Gyors ebédnek is mondhatnám.
Hozzávalók:
A csirkéhez:
- 2 ek olívaolaj
 - 1 hagyma
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 70 dkg csirkemellfilé
 - 3 evőkanál balzsamecet
 - 1 tkTabasco szósz
 - 1 ek nádcukor
 - 2 teáskanál őrölt szegfűbors
 - 2 tk édes mustár
 - 1 tk őrölt fahéj
 - 2-3 ek szójaszósz
 - 1 lime leve
 - ½ narancs leve
 - néhány friss kakukkfűág
 
Az ananász salsához:
- 1/2 ananász
 - 1 marék koktél paradicsom
 - 1 marék koriander zöld
 - 1 lime leve
 
A kókuszos babos rizshez: 
- 400g doboz angol sült bab
 - 1 maréknyi friss koriander vagy sima levelű petrezselyem
 - 2 ek olívaolaj
 - 350g jázmin rizs
 - 400ml kókusztej
 - 200 ml csirkehúsleves
 - 2cm friss gyömbér
 - 1 piros chili
 - só
 - frissen őrölt fekete bors
 
Elkészítése:
A hagymát félfőre vágtam és karamellizáltam a felforrósított olajon, majd hozzáadtam a fokhagymát és a kb. 3x3 cm-re vágott csirkemell kockákat és addig sütöttem, míg minden oldaluk kissé megpirult. Ekkor rászórtam a fűszereket, a lime és narancs levét, letakartam fóliával és a 180 fokos sütőbe toltam 30 percre.
A rizskörethez a felforrósított olajon a rizst egy percig pirítottam, majd hozzáadtam a fűszereket, felöntöttem kókusztejjel és csirkehúslevessel és kb. 10 percig fedő alatt főztem lassú tűzön. Mikor már majdnem teljesen puha volt a rizs, akkor leszűrtem a babot és hozzákevertem, további 5 percig együtt főztem őket. Tálalásnál petrezselyem /koriander zöldet kevertem hozzá. 
A salsához megpucoltam az a ananászt, kivágtam a kemény közepét, a gyümölcs húsát pedig felszeleteltem keskeny, falatnyi kockákra, hozzáadtam a negyedelt koktél paradicsomot, a koriander zöldjét , végül rátekertem egy lime levét. 
Szenzációsan finom fúziós fogás kerekedett belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése