Összes oldalmegjelenítés

2013. február 12., kedd

Valenti nap

Az én Valentin-napi meglepetésem a párom részére mi más lehetne, mint otthon készített CSOKI. 
Van ebben mindenféle. Aszalt gyümölcsök, magok, fűszerek, különböző csokik. Remélem, hogy nagy örömet szerzek vele Tibikémnek. Nálunk a legnagyobb érték, ha magunk készítjük az ajándékot szeretteink számára.


Hozzávalók: 
  • 80 dkg jó minőségű étcsokoládé (81 és 70 %-os kakaótartalmút használtam.)
  • 25 dkg fehér csokoládé
  • tejszín
  • szőlőmagolaj 
 Aszalt gyümölcsök:
  • kandírozott narancs
  • aszalt szilva
  • aszalt vörös áfonya
  • kandírozott gyömbér
  • kókuszpehely
Magok:
  • kávé
  • pisztácia
  • makadám dió
  • pekándió
  • dió
  • kesudió
  • paradió
  • mandula
  • török mogyoró
  • fenyőmag
  • puffasztott rizs
Fűszerek:
  • vanília
  • kardamom
  • fahéj
  • chili
Ehető virágok és növények:
  • rozmaring
  • levendula virág
  • narancs virág
Gránátalmaszirup

Elkészítése:  
 
Szilikon sütőformákba teszem a csoki "töltelékeit", majd leöntöm különböző olvasztott, kevés olajjal, esetleg tejszínnel, gránátalmasziruppal elkevert csokoládéval. Bármilyen párosítást ki lehet találni, ami belefér az ízlésvilágunkba. Ez a tál igen vegyes lett, szinte minden csokoládé más-és más összetevőt tartalmaz.


Nincsenek megjegyzések: