Gombócfőzésnél maradt egy kis főtt krumplim, hát sütöttem belőle bagettet.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy kis doboz kefirből és teljes kiőrlésű tönkölylisztből, 1 tk
cukorból sűrű palacsintatészta sűrűségű kovászt kevertem, melyet 3-4
napig érleltem lyukacsos folpackkal letakarva langyos helyen.
A burgonyából kivettem 10dkg-nyit és félre tettem 1 dl főzővizet.
A hozzávalókat kenyérsütőgép üstjébe mértem, dagasztóprogramra kapcsoltam. A tésztát a gépben hagytam megkelni (kb 4-5 óra). A bagett sütőformát megolajoztam.
A megkelt tésztát alaposan lisztezett deszkára borítottam, öt részre
osztottam (eléggé lágy, ezért ha nem akarjuk, hogy odaragadjon, akkor
lisztezni kell).
A tésztát hosszúkás formára sodortam és a sütőformába fektettem. Hagytam hogy letakarva újra megkeljen.
A sütőt előmelegítettem 250 fokra hőlégkeverésen, aljába kis edényben vizet tettem, hogy gőzben süljön a kenyér. Negyed óra alatt arany-barnára sütöttem. Rácson hűtöttem ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése