Nagyon szép zsenge zöldbabot találtam a piacon, amit nem tudtam otthagyni. Megint körülnéztem a hűtőmben, hogy mit készíthetnék mellé. Volt ott ez-az, így maradékfeldolgozó üzemmódba kapcsoltam. Mivel nagyon meleg volt, nem akartam túl sok időt tölteni a konyhában.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A padlizsánszeletek mindkét oldalát bekentem isteni finom olívaolajjal, amit Erika hozott nekem Görögországból. Megszórtam kevés sóval, borssal, kakukkfűvel és teflon serpenyőben megpirítottam. A csirkemellet két irányba kinyitottam, erre fektettem a megsült padlizsánszeleteket, tetejükre aszalt paradicsomot tettem, a húst összehajtottam a töltelék felett, fogvájóval összetűztem, hogy ne csússzon szét. Asütőt grill fokozatra állítottam és fólia alatt 15 percig sütöttem a húst 180 fokon, majd levettem a fóliát és pár perc alatt megpirítottam a tetejét a grill alatt.
Közben egy fazékban sós vizet forraltam, amiben 3 perc alatt blansíroztam a babot, utána pedig hideg víz alatt lehűtöttem, hogy roppanós maradjon. Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítettem, arra dobtam a lereszelt 2 gerezd fokhagymát, a felaprított petrezselymet és nyakon öntöttem egy kis ketcuppel és már tálaltam is az ebédet. Ez egy igazi finom, könnyű nyári ebéd volt.
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 kis padlizsán
- 6 db olajban eltett aszalt paradicsom
- só ízlés szerint
- 1 tk bors
- 4 ek görög olívaolaj
- 1 ek kakukkfű
- 40 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 ek házi ketchup
Elkészítése:
A padlizsánszeletek mindkét oldalát bekentem isteni finom olívaolajjal, amit Erika hozott nekem Görögországból. Megszórtam kevés sóval, borssal, kakukkfűvel és teflon serpenyőben megpirítottam. A csirkemellet két irányba kinyitottam, erre fektettem a megsült padlizsánszeleteket, tetejükre aszalt paradicsomot tettem, a húst összehajtottam a töltelék felett, fogvájóval összetűztem, hogy ne csússzon szét. Asütőt grill fokozatra állítottam és fólia alatt 15 percig sütöttem a húst 180 fokon, majd levettem a fóliát és pár perc alatt megpirítottam a tetejét a grill alatt.
Közben egy fazékban sós vizet forraltam, amiben 3 perc alatt blansíroztam a babot, utána pedig hideg víz alatt lehűtöttem, hogy roppanós maradjon. Egy nagy serpenyőben olívaolajat hevítettem, arra dobtam a lereszelt 2 gerezd fokhagymát, a felaprított petrezselymet és nyakon öntöttem egy kis ketcuppel és már tálaltam is az ebédet. Ez egy igazi finom, könnyű nyári ebéd volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése