Összes oldalmegjelenítés

2013. november 9., szombat

Indiai fűszerezésű tojás nálküli rozskovászos tészta

Ez a tészta is egyik kedvencem. Már csak azért is mert az indiai konyha ízvilága, illata elvarázsol mindannyiszor, ahányszor csak elkészítek közülük valamit. Mivel ennyire szeretem, természetes volt, hogy ötvözöm az általam nagyon is favorizált kovászos tésztával. A kovászos tészta telt ízét még kiegészíti a sok gazdag aromájú és illatú fűszer. Egyszerűen bódító. A tészta maga finom, selymes állagú a kovásztól. Milyen nagyszerű dolog, hogy ez a sok fűszer nem csak ízesít, de gyógynövényként egészségünket is támogatja. Lehet, hogy sokan ebbe bele sem gondolnak, amikor használják őket.

                 

Hozzávalók:

  • 150 g rozskovász
  • 150 g tönköly fehér liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk ötszínű bors
  • 1 ek rogan josh fűszerkeverék
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt koriandermag
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 tk curry por
  • 1 tk garam masala fűszerkeverék
  • 1 ek hideg víz


Elkészítése:

Megegyezik az itt leírtakkal.

Nincsenek megjegyzések: