Ezt a receptet is a Nigella expressz című könyvben találtam . Kis változtatást ejtettem rajta, de csak egy leheletnyit. Mellé ezt a remek salátát tálaltam.
Hozzávalók:
A hús:
A páchoz:
A krumplihoz:
Elkészítése:
A húshoz valókat egy tálban összekevertem, hűtőben egy éjszakát állni hagytam. A sütőt bekapcsoltam 150 fokra hőlégkeverésen és egy tepsibe öntve a tál tartalmát sütni kezdtem a húst. Több mint egy órát volt bent (ez attól is függ, mekkora szárnyakat vettünk). A hús megpuhult,a pác besűrűsödött. Közben a krumplit megpucoltam, megmostam, nagyobb cikkekre vágtam, olajjal lespricceltem, sóztam, borsoztam. Rádobáltam a kakukkfüvet és a citromot felszeletelve. Lefóliázva a csirke tepsije mellé tettem, ha már légkeverek, használjam ki. A fólia alatt töltött kb. fél órát, aztán levettem a fóliát és kicsit megpirítottam a krumplit, a citrom karamellizálódott.
Csak hálás szívvel tudok Nigellára gondolni, mert sok olyan receptje van, amihez kevés energia ráfordítás szükséges, ámde különleges lakomákat készíthetünk belőle.
Hozzávalók:
A hús:
- 10 két ízes csirkeszárny
A páchoz:
- 2 ek olívaolaj
- 4 ek juharszirup
- 2 dl almalé
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek Worchestershire szósz
- 1 kk ötszínű bors frissen őrölve
- 2 csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 5 gerezd fokhagyma héjastól
A krumplihoz:
- 50 dkg burgonya
- 2 ek olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- néhány ág kakukkfű
- 1/2 citrom
Elkészítése:
A húshoz valókat egy tálban összekevertem, hűtőben egy éjszakát állni hagytam. A sütőt bekapcsoltam 150 fokra hőlégkeverésen és egy tepsibe öntve a tál tartalmát sütni kezdtem a húst. Több mint egy órát volt bent (ez attól is függ, mekkora szárnyakat vettünk). A hús megpuhult,a pác besűrűsödött. Közben a krumplit megpucoltam, megmostam, nagyobb cikkekre vágtam, olajjal lespricceltem, sóztam, borsoztam. Rádobáltam a kakukkfüvet és a citromot felszeletelve. Lefóliázva a csirke tepsije mellé tettem, ha már légkeverek, használjam ki. A fólia alatt töltött kb. fél órát, aztán levettem a fóliát és kicsit megpirítottam a krumplit, a citrom karamellizálódott.
Csak hálás szívvel tudok Nigellára gondolni, mert sok olyan receptje van, amihez kevés energia ráfordítás szükséges, ámde különleges lakomákat készíthetünk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése