Ez tipikusan olyan étel, amit 10 perc alatt összekészítek aztán magára hagyom a lángok között.
Hozzávalók: 3 főre
Elkészítése:
A kacsamellen és combon a bőrt beirdaltam vigyázva arra, hogy a húst ne vágjam be, mert akkor kiszárad. Sóztam, borsoztam. A tepsiben, amiben sütni készültem odatettem a gázlángra, hogy a külsejét hirtelen, nagy lángon megpirítsam, így benntartom a hús nedveit. Közben a burgonyát, édesburgonyát megtisztítottam, hasábokra szeltem, sóztam, borsoztam és a hús köré halmoztam. Oda böktem közé egy nagy fej lila hagymát is és letakartam fóliával. Betettem a 200 fokosra előmelegített sütőben és hőégkeverésen 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és a húsok mindkét oldalát megpirítottam. Addigra a burgonyák is puhára, pirosra sültek. Tálalhatunk mellé még valami finom chutneyt is, ha van otthon (pl: lila hagyma, szilva, paradicsom).
Hozzávalók: 3 főre
- 1 egész kacsa bőrös melle
- 1 kacsacomb
- 1 nagy fej lila hagyma
- 2-3 nagy édesburgonya
- 50 dkg sütnivaló burgonya
- 2 szál rozmaring
- 4-5 szál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítése:
A kacsamellen és combon a bőrt beirdaltam vigyázva arra, hogy a húst ne vágjam be, mert akkor kiszárad. Sóztam, borsoztam. A tepsiben, amiben sütni készültem odatettem a gázlángra, hogy a külsejét hirtelen, nagy lángon megpirítsam, így benntartom a hús nedveit. Közben a burgonyát, édesburgonyát megtisztítottam, hasábokra szeltem, sóztam, borsoztam és a hús köré halmoztam. Oda böktem közé egy nagy fej lila hagymát is és letakartam fóliával. Betettem a 200 fokosra előmelegített sütőben és hőégkeverésen 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és a húsok mindkét oldalát megpirítottam. Addigra a burgonyák is puhára, pirosra sültek. Tálalhatunk mellé még valami finom chutneyt is, ha van otthon (pl: lila hagyma, szilva, paradicsom).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése