Összes oldalmegjelenítés

2013. november 15., péntek

Sztrapacska

Egyszerű, gyors ételt gondoltam készíteni ebédre. Nekem az irányadó mindig a fiam kívánsága, de ő csak húzogatta a vállát a kérdésre, hogy mit főzzek. Emlékszem kisgyermek korában lehetett mélyhűtött sztrapacskát kapni. Csak a szalonnát kellett megpirítani, arra rádobni a krumplis nokedlit és készen is volt az étel. Annak idején még nem volt indíttatásom nekiállni egy étkezésért reszelni, keverni, szaggatni. A fiam úgy falta ezt a műkaját, hogy hihetetlen. Gondoltam evvel biztosan nem sülök fel (ráadásul én imádom az ilyen egyszerű étkeket).



Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg tönköly fehér liszt
  • 1 tojás
  • 1,5 tk só
  • 1 kk frissen őrölt bors
  • 10 dkg szeletelt bacon szalonna


Elkészítése:

A burgonyát meghámoztam, megmostam, lereszeltem kis lyukú reszelőn (segítségemre volt a robotgép). A krumplit sóztam, borsoztam, összekevertem a tojással és a liszttel. Közben már melegítettem a vizet a tészta kifőzéséhez, és egy serpenyőben nekiálltam pirítani hozzá a felkockázott bacont. Nokedliszaggatóval pillanatok alatt a lobogó sós vízbe adagoltam a tésztát. Megvártam, míg feljön a víz tetejére, még egy percig főztem (nem jó sokat szaggatni a vízbe, mert nagyon lehűti és esetleg összeragadhat), aztán szűrővel kihalásztam, leöblítettem és a megpirított szalonnára vetettem. Összeforgattam, hogy a tészta vegye át a finom füstölt ízt és máris tálaltam.
Kérdés (fiamtól): - Ez van ebédre????????????? 
Hát így próbál örömet szerezni az ember, de nem mindig jár sikerrel.

Nincsenek megjegyzések: