Villámgyors ebédünk volt ez ma, mert nagyon lekötött a házi tésztagyártás. Egyébként meg muszáj volt kipróbálnom, hogy milyen lett a tészta , amit kiötlöttem újdonságként.
A tészta összetevői már ismertek, ezért az avokádós rákot írom le.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Feltettem a tészta főzővizét felforralni és amikor már forrt, hozzáadtam egy evőkanál sót.
Az újhagymát kb 5 cm-es darabokra, majd juliene-re vágtam. Az olajat felforrósítottam, beledobtam a hagymacsíkokat, a wasabit, az édes chiliszószt, a rákokat és sóztam, megborsoztam. Rácsavartam a lime levét és erős tűzön addig sütöttem, míg a rákok éppen rózsaszínre váltottak. Elzártam a tüzet.
A lobogó sós vízben a friss tésztát 2 perc alatt megfőztem, leszűrtem, leöblítettem, tálba tettem és nyakon öntöttem egy kanál szezámolajjal.
Tálalásnál a tésztára tettem a szétnyomkodott avokádót elkeverve egy kis lime levével, erre ültettem a rák ragut, megszórtam chilipehelyjel és korianderlevelekkel.
A tészta összetevői már ismertek, ezért az avokádós rákot írom le.
Hozzávalók:
- 250 g óriás garnélarák
- 2 szál újhagyma
- 1 ek szezám olaj
- 1 tk wasabi paszta
- 1 ek édes chiliszósz
- 1/2 lime leve
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
- 1 csipet só
- 1 kk chilipehely
- 1 érett avokádó
- korianderlevél
Elkészítése:
Feltettem a tészta főzővizét felforralni és amikor már forrt, hozzáadtam egy evőkanál sót.
Az újhagymát kb 5 cm-es darabokra, majd juliene-re vágtam. Az olajat felforrósítottam, beledobtam a hagymacsíkokat, a wasabit, az édes chiliszószt, a rákokat és sóztam, megborsoztam. Rácsavartam a lime levét és erős tűzön addig sütöttem, míg a rákok éppen rózsaszínre váltottak. Elzártam a tüzet.
A lobogó sós vízben a friss tésztát 2 perc alatt megfőztem, leszűrtem, leöblítettem, tálba tettem és nyakon öntöttem egy kanál szezámolajjal.
Tálalásnál a tésztára tettem a szétnyomkodott avokádót elkeverve egy kis lime levével, erre ültettem a rák ragut, megszórtam chilipehelyjel és korianderlevelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése