Összes oldalmegjelenítés

2013. november 9., szombat

Tönkölykovászos rókagombás házi durumtészta

Tésztakészítő programom utolsó példánya ez a tészta, méltó társa a többinek. Alig tudom már összekaparni magamat, de csinálom. Ez mindig így van. Nekilátok, aztán újabb és újabb ötletek jönnek.Olyan ez, mint a kenyérsütésem. Soha nem készítem el ugyanúgy a tésztát, mint ahogyan soha nem sütöm meg kétszer ugyanazt a kenyeret, pedig 13 éve magam sütöm a kenyerünket. És még mindig nagy a választék, amit elkészíteni gondolok. No de visszatérek a tésztához.


Hozzávalók:

  • 100 g tönkölykovász
  • 16 dkg durum simaliszt
  • 8 g szárított rókagomba őrölve
  • 1 ek szarvasgombás olívaolaj
  • 1 tojás (53 g)
  • 1 tk friss kakukkfűlevél
  • 1 kk frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek hideg víz


Elkészítése:

Mindenben megegyezik az itt leírtakkal. Kivéve, hogy a tésztát tagliatelle-re vágtam. 


Nincsenek megjegyzések: