Indiai ebédet készítettem, többféle fogást és olyan chutney után kutakodtam, ami mindenhez illik. Ezt találtam a Terebess oldalán. Kicsit változtattam rajta, de a lényeg ez:
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egyszerű és gyors. Mindent összeaprítunk turmixban, a narancs kivételével, annak csak a levét tekerjük bele. Viszont a citromból csak a magjait szedjük ki, a héja és a húsa is szükséges a chutneyhoz.Hozzáadjuk az almaecetet ls a narancs levét és összefőzzük kb. 10 perc alatt. Végül belekeverjük a felaprított mentát. Kisterilizált üvegekbe tesszük, lezárva hűtőben tároljuk (már ha marad belőle).
Hozzávalók:
- 4 közepes alma
- 1 egész nagy citrom (szőröstöl bőröstől)
- 10 dkg demerara nádcukor
- 4 ek almaecet
- 1 tk kandírozott gyömbér
- 1 narancs kifacsart leve
- 1 púpozott ek aprított friss mentalevél
Elkészítése:
Egyszerű és gyors. Mindent összeaprítunk turmixban, a narancs kivételével, annak csak a levét tekerjük bele. Viszont a citromból csak a magjait szedjük ki, a héja és a húsa is szükséges a chutneyhoz.Hozzáadjuk az almaecetet ls a narancs levét és összefőzzük kb. 10 perc alatt. Végül belekeverjük a felaprított mentát. Kisterilizált üvegekbe tesszük, lezárva hűtőben tároljuk (már ha marad belőle).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése