Összes oldalmegjelenítés

2013. december 2., hétfő

Alma chutney citrommal és mentával

Indiai ebédet készítettem, többféle fogást és olyan chutney után kutakodtam, ami mindenhez illik. Ezt találtam a Terebess oldalán. Kicsit változtattam rajta, de a lényeg ez:


Hozzávalók: 

  • 4 közepes alma
  • 1 egész nagy citrom (szőröstöl bőröstől)
  • 10 dkg demerara nádcukor
  • 4 ek almaecet
  • 1 tk kandírozott gyömbér
  • 1 narancs kifacsart leve
  • 1 púpozott ek aprított friss mentalevél

Elkészítése:
Egyszerű és gyors. Mindent összeaprítunk turmixban, a narancs kivételével, annak csak a levét tekerjük bele. Viszont a citromból csak a magjait szedjük ki, a héja és a húsa is szükséges a chutneyhoz.Hozzáadjuk az almaecetet ls a narancs levét és összefőzzük kb. 10 perc alatt. Végül belekeverjük a felaprított mentát. Kisterilizált üvegekbe tesszük, lezárva hűtőben tároljuk (már ha marad belőle). 

Nincsenek megjegyzések: