Természetesen ezt a receptet is Buddy Valastrotól láttam. Nagyon szeretem a konyháját. Igaz, nem diétás konyhát visz, odatesz mindent, amit csak ki lehet találni, hogy nőjön a polgár kerülete, de egyszer élünk. A scavar a dologban, hogy a bolognait nem tésztával, hanem polentával készítette.
Hozzávalók:
A raguhoz:
A polentához:
Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem az apróra kockázott vöröshagymát, majd a felaprított fokhagymát. Míg pirultak, meghámoztam a répát és kis kockákra vágtam fel a zellerrel együtt és ők is vándoroltak a lábosba. Néhány percig pároltam a zöldségeket, s ezt követően a darált húst is átsütöttem, míg el nem színeződött. Sóztam, borsoztam, felengedtem húslevessel és tejszínnel. Hozzáadtam egy 40 dkg-os hámozott, darabolt paradicsomkonzervet, a Worchestershire - szószt, a cukrot, ami ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Lefedtem és nagyon kis lángon lassan főztem, időnként ellenőrizve, hogy nem fogyott-e el alóla a folyadék. Így főztem, míg puha nem lett (jó egy órát).
Közben feltettem a húsleve és a zsíros tej keverékét a polentához forralni. Mikor felforrt a folyadék, lassan adagolva öntöttem hozzá a darát és folyamatosan kevertem, míg be nem sűrűsödött, ami 5-6 perc alatt történt meg. Ekkor belekevertem a mascarponét (ezt Buddy nem tett bele, - de ha lúd, legyen duci alapon én igen). Egyenletesen elkevertem benne.
Egy tűzállótálat kikentem vajjal. Elsimítottam benne a polenta felét. Erre halmoztam a ragut, majd felülre újra kukoricadara jött. A tetejére parmezánt reszeltem és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen kb. 35 perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:
A raguhoz:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 2 nagy sárgarépa (38 dkg)
- 3 szál halványító zellerszár (17 dkg)
- 65 dkg marhanyak ledarálva
- 2 dl erőleves
- 1 dl tejszín
- 40 dkg paradicsomkonzerv
- 1 tk só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 ek Worchestershire - szósz
- 1 kk nádcukor
A polentához:
- 3 dl kukoricadara
- 4 dl tej
- 5 dl húsleves / vagy víz és só
- 25 dkg mascarpone
- Tetejére:
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítése:
Az olajon megdinszteltem az apróra kockázott vöröshagymát, majd a felaprított fokhagymát. Míg pirultak, meghámoztam a répát és kis kockákra vágtam fel a zellerrel együtt és ők is vándoroltak a lábosba. Néhány percig pároltam a zöldségeket, s ezt követően a darált húst is átsütöttem, míg el nem színeződött. Sóztam, borsoztam, felengedtem húslevessel és tejszínnel. Hozzáadtam egy 40 dkg-os hámozott, darabolt paradicsomkonzervet, a Worchestershire - szószt, a cukrot, ami ellensúlyozza a paradicsom savasságát. Lefedtem és nagyon kis lángon lassan főztem, időnként ellenőrizve, hogy nem fogyott-e el alóla a folyadék. Így főztem, míg puha nem lett (jó egy órát).
Közben feltettem a húsleve és a zsíros tej keverékét a polentához forralni. Mikor felforrt a folyadék, lassan adagolva öntöttem hozzá a darát és folyamatosan kevertem, míg be nem sűrűsödött, ami 5-6 perc alatt történt meg. Ekkor belekevertem a mascarponét (ezt Buddy nem tett bele, - de ha lúd, legyen duci alapon én igen). Egyenletesen elkevertem benne.
Egy tűzállótálat kikentem vajjal. Elsimítottam benne a polenta felét. Erre halmoztam a ragut, majd felülre újra kukoricadara jött. A tetejére parmezánt reszeltem és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen kb. 35 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése