Ezt a levest már többször megfőztem, de minden alkalommal másképpen ízesítettem. Stabil benne a kivi és az alma, a többi összetevő változó.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almát megpucoltam, magházát kivágtam, feldaraboltam kisebb szeletekre, hogy hamar megfőjön. A kivit is meghámoztam, felszeleteltem és a vízzel a narancssziruppal , a cukorral és fahéjjal felforraltam. 2-3 percig főztem, majd hozzáadtam a tejszínben elkevert pudingport és avval sűrítettem be a levest. Utána botmixerrel összeturmixoltam és lehűtöttem.
Tálalásnál a család többi tagjának kis tejszínhabbal, fahéjjal díszítettem.
Hozzávalók:
- 0,5 dl narancsszirup (1 narancs levéből, héjából és 5 dkg narancsvirágos porcukorból készült szirup maradéka, kb. fele)
- 0,5 l víz
- 2 közepes alma
- 0,5 kg kivi
- 2 ek gyümölcscukor
- 1 tk fahéj
- 2 dl habtejszín
- 0,5 csomag vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
Az almát megpucoltam, magházát kivágtam, feldaraboltam kisebb szeletekre, hogy hamar megfőjön. A kivit is meghámoztam, felszeleteltem és a vízzel a narancssziruppal , a cukorral és fahéjjal felforraltam. 2-3 percig főztem, majd hozzáadtam a tejszínben elkevert pudingport és avval sűrítettem be a levest. Utána botmixerrel összeturmixoltam és lehűtöttem.
Tálalásnál a család többi tagjának kis tejszínhabbal, fahéjjal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése