Férjem dolgozott, mi otthon voltunk a fiammal. Ilyenkor általában sütök neki 2 db 32 cm-es pizzát, azt megeszi, én meg gyengédebb ételeket fogyaszthatok. De nem így volt ez most. Kicsivel több tésztát dagasztottam be és magamnak is sütöttem egy 20 cm-est.
Hozzávalók:
Tészta: a három pizzához
10 dkg tk tönkölybúzaliszt
30 dkg tönköly fehér liszt
2 dl víz
1 kk cukor
2 dkg friss élesztő
2 ek szőlőmagolaj + egy kevés a tészta megkenéséhez
1 tk só
Feltétek:
Gyümölcsös:
Szalámis - vörös babos:
Sonkás - ananászos:
Elkészítése:
Hozzávalók:
Tészta: a három pizzához
10 dkg tk tönkölybúzaliszt
30 dkg tönköly fehér liszt
2 dl víz
1 kk cukor
2 dkg friss élesztő
2 ek szőlőmagolaj + egy kevés a tészta megkenéséhez
1 tk só
Feltétek:
Gyümölcsös:
- 5 dkg fokhagymás kecskesajt
- fél banán
- 1 mandarin
- 2 kivi
- 5 dkg ananász
- 10 szem mandula
- 10 szem pekándió
- 2 ek juharszirup
Szalámis - vörös babos:
- 3 ek házi ketchup
- 5 dkg vékonyra szelt paprikás szalámi
- 20 dkg vörös bab
- 5 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg ementáli sajt reszelve
Sonkás - ananászos:
- 3 ek házi ketchup
- 5 dkg sonka / bacon
- 20 dkg ananász
- 5 dkg ementáli sajt reszelve
Elkészítése:
A vizet meglangyosítottam, elkevertem benne a cukrot és
belemorzsoltam az élesztőt. Letakarva habosra futtattam. Kenyérsütőgép üstjébe
mértem a hozzávalókat, és dagasztó programon a gép dagasztotta, kelesztette. A
megkelt tészta kb. 1/6-át lecsíptem a gyümölcsöshöz, és lisztezett deszkán
kinyújtottam kb. 25 cm-es átmérőjű körré. A tésztát a formába fektettem úgy,
hogy az oldalát is fedje a tészta. Megkentem kevés szőlőmag olajjal.
Gyümölcsös feltét:
A tésztát vékonyra szeletelt kecskesajttal fedtem le. Ennek
tetejére tettem a felszeletelt gyümölcsöket. Rá pedig a tisztított mandulát és
pekándiót szórtam, meglocsoltam
juharsziruppal.
250 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc
alatt megsütöttem.
Szalámis - babos:
A tésztát vékonyan megkentem szőlőmagolajjal, elterítettem rajta egyenletesen a ketchupot, majd ráhelyeztem a szalámiszeleteket és azokat körberaktam babbal. Ráreszeltem a sajtot.
Sonkás - ananászos:
Ugyanúgy kezdtem mint a másik húsost, olaj, ketchup, sonka. Az ananászt megpucoltam és szeletekre, kisebb darabokra vágtam, a sonkadarabok közé tettem. Tetejére szintén reszelt sajt került.
Külön már nem kelesztettem a tésztát, mert míg rakosgattam a rávalókat, addig volt ideje megkelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése