Összes oldalmegjelenítés

2013. december 14., szombat

Zöldbab thai szószos csirkével

Ez is egy gyors, finom és szerintem egészséges ebéd vagy vacsora ötlet. 


Hozzávalók: 3 személyre

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 45 dkg ceruza zöldbab
  • 1 ek szezámolaj
  • tetejére 2 ek szezámmag

A páchoz:

  • 1 ek pálmacukor
  • 2 ek édes chiliszósz
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 2 ek Worchestershire szósz
  • 1/2 lime leve és reszelt héja
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kk frissen őrölt bors


Elkészítése: 

A csirkemellet keskeny, falatnyi csíkokra vágjuk. A pácot összekeverjük, beleforgatjuk a húst, letakarva hűtőbe tesszük érni legalább 2 órára, de akár egész éjszakára is. a zöldbabot sós vízben 3 perc alatt blansírozzuk, leszűrjük.
Egy kanál forró olajon a pácból kiemelt húst erős tűzön 2-3 perc alatt átpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. Helyére az előfőzött bab kerül, melyet a megmaradt páccal átforrósítunk és már ki is szedjük, nehogy túlpuhuljon. Tálra szedjük, ráöntjük a maradék páclevet, megszórjuk szezámmaggal. 


Nincsenek megjegyzések: