Ez is egy gyors, finom és szerintem egészséges ebéd vagy vacsora ötlet.
Hozzávalók: 3 személyre
- 30 dkg csirkemell filé
- 45 dkg ceruza zöldbab
- 1 ek szezámolaj
- tetejére 2 ek szezámmag
A páchoz:
- 1 ek pálmacukor
- 2 ek édes chiliszósz
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 2 ek Worchestershire szósz
- 1/2 lime leve és reszelt héja
- 1 tk frissen reszelt gyömbér
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 kk frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemellet keskeny, falatnyi csíkokra vágjuk. A pácot összekeverjük, beleforgatjuk a húst, letakarva hűtőbe tesszük érni legalább 2 órára, de akár egész éjszakára is. a zöldbabot sós vízben 3 perc alatt blansírozzuk, leszűrjük.
Egy kanál forró olajon a pácból kiemelt húst erős tűzön 2-3 perc alatt átpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. Helyére az előfőzött bab kerül, melyet a megmaradt páccal átforrósítunk és már ki is szedjük, nehogy túlpuhuljon. Tálra szedjük, ráöntjük a maradék páclevet, megszórjuk szezámmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése