A Nosaltyn találtam ezt a receptet, s mivel imádom a kukoricadarát, természetesen azonnal nekiláttam a sütésének. Egyszerű paraszti étel volt, de ma is megállja a helyét.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden hozzávalót (kivéve a lekvárt) keverőtálba mértem és robotgéppel összekevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a masszát és betoltam a 180 fokos sütőbe hőlégkeverésen 20 percre. Mikor már majdnem megsült, kivettem, megkentem vastagon lekvárral és tovább sütöttem még 5 percig.
Hozzávalók:
- 20 dkg kukoricaliszt
- 2 dl kefir
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 kis tojás
- 2 ek olaj
- 2 alma
- 5 dkg dió durvára törve
- 1 csipet só
- 4 dkg gyümölcscukor
- 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 tk sütőpor
- tetejére néhány kanál sárgabaracklekvár
Elkészítése:
Minden hozzávalót (kivéve a lekvárt) keverőtálba mértem és robotgéppel összekevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a masszát és betoltam a 180 fokos sütőbe hőlégkeverésen 20 percre. Mikor már majdnem megsült, kivettem, megkentem vastagon lekvárral és tovább sütöttem még 5 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése