Csirkét szerettem volna sütni arab ízűt, ezért készítettem egy fűszerkeveréket. Az arab világban minden háznál más-más összetételű fűszereket használnak a főzéshez. Családi titok, ki mit és milyen összetételben használ. Sokáig keresgettem, majd kiválasztottam egy nekem tetsző keveréket.
Hozzávalók:
Mindezt mozsárban összetörtem a megmosott, megszárított, majd olajjal bekent, sózott csirkére kentem és ebben pácoltam. Ugyanezt kipróbáltam kacsával is. Mindkettő elnyerte a család tetszését.
Hozzávalók:
- 1 tk szemes fekete bors
- 1 tk ánizsmag
- 1 tk szegfűszeg
- 1 tk szegfűbors
- 1 tk nigella mag
- 1 tk kardamom mag
- 2 tk gyömbér
- 2 tk kurkuma
- 2 tk koriander mag
- 1 kk szerecsendió
- 2 tk fahéj
- 2 tk szárított mentalevél
- 1 tk szárított chili
- 1 tk szárított levendulavirág
- 1 tk sumak
Mindezt mozsárban összetörtem a megmosott, megszárított, majd olajjal bekent, sózott csirkére kentem és ebben pácoltam. Ugyanezt kipróbáltam kacsával is. Mindkettő elnyerte a család tetszését.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése