Természetesen egy reggeli készülődésem közepette láttam meg a receptet és nem teketóriáztam sokáig, hogy elkészítsem-e. Osztatlan sikert aratott. Ebben is fel tudtam használni maradékokat és azokat az alapanyagokat, amiket én készítettem a napokban.
Hozzávalók:
Tapenade:
Elkészítése:
A tapenade-hoz valókat mozsárban összezúztam, elkevertem.
A zsemle tetejét levágtam késsel, a belét kikapartam, hogy abba töltsek bele mindent. Belsejét kikentem tapenade-dal.
Hozzávalók:
- ugyanígy készült zsemle
- sült savanított paprika
- olajban eltett aszalt paradicsom
- sonka (szendvicsenként 2-3 szelet)-legjobb a serrano
- mozzarella (itt mini(
- jégsaláta (az eredetibem bazsalikémlevél, de az nekem elfonnyadt)
Tapenade:
- 1 marék magozott fekete olívabogyó
- 3-4 szardellafilé
- 1/4 citrom leve és reszelt héja
- 1 tk mustár
- 1 ek kapribogyó
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány kanál olívaolaj
Elkészítése:
A tapenade-hoz valókat mozsárban összezúztam, elkevertem.
A zsemle tetejét levágtam késsel, a belét kikapartam, hogy abba töltsek bele mindent. Belsejét kikentem tapenade-dal.
Kibéleltem sonkával, és arra fektettem a sült paprikát.
Erre került a salátalevél, az eredetiben bazsalikom (százszor jobb lett volna, ha nem hagy el) és az aszalt paradicsom a vele eltett kapribogyóval. Egy újabb sonkaszelettel lezártam a szendvicset. A tetejét is megkenhetjük belülről újra a tapenade-dal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése