Mostanában annyi felé futkározok állandóan, hogy alig van időm sütni, főzni. Nem érzem jól tőle magamat. Így újra egy gyors ebédet kellet összeütnöm. csirke nálam mindig ül a hűtőben, gyakran főzök belőle.
Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajat felhevítettem kicsit megpirítottam benne a zsályaleveleket, a rozmaringot és a fokhagymát, chilit, majd a csirkehúst addig sütöttem benne, míg kifehéredett. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a paradicsompürét, avval is sütöttem még egy percig, mielőtt felengedtem volna a borral. Forraltam fedő nélkül 2-3 percig, míg elpárolgott az alkoholtartalma, és hozzáöntöttem a paradicsomkonzervet, valamint a kimagozott olívabogyót. Jó negyed órát lefedve kis lángon főztem. Ennyi elég ahhoz, hogy átfőjön a comb.
Főtt makarónival tálaltam.
Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb
- 1/2 csirkemell
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 levél zsálya
- 1 szál rozmaring levelei
- 1 csipet chilipehely
- só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 15 dkg magozott fekete olívabogyó
- 2 dl fehérbor
- 2 ek paradicsompüré
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
Elkészítése:
Az olajat felhevítettem kicsit megpirítottam benne a zsályaleveleket, a rozmaringot és a fokhagymát, chilit, majd a csirkehúst addig sütöttem benne, míg kifehéredett. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a paradicsompürét, avval is sütöttem még egy percig, mielőtt felengedtem volna a borral. Forraltam fedő nélkül 2-3 percig, míg elpárolgott az alkoholtartalma, és hozzáöntöttem a paradicsomkonzervet, valamint a kimagozott olívabogyót. Jó negyed órát lefedve kis lángon főztem. Ennyi elég ahhoz, hogy átfőjön a comb.
Főtt makarónival tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése