Az olasz tésztás ételek szerencsére pillanatok alatt elkészíthetőek. Én csak negyed órás kategóriának hívom. Ezért csirkéből is készítettem, hiszen annak elég pár perc főzés.
Hozzávalók:
A raguhoz:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítése:
Kevés olajon a felkockázott vöröshagymát pirítani kezdtem. Mikor már üveges lett, hozzáadtam az apró kockákra vágott fokhagymát és a kis kockákra vágott bacont is (ehhez segítségül hívtam a késes aprítót,- ha tartani akarom magam a negyed órához). Ugyanebben átpörgettem a csirkemell filét, amit azért kicsit darabosra hagytam. Átpirítottam fehéredésig, közben a fűszereket is rászórtam. Felszeleteltem a gombát és repítettem a hús után.
Természetesen közben már a tűzön volt a nagy fazék a tészta főzéséhez.
A gombát is pirítottam erős tűzön 1-2 percig a hússal, hogy ne eresszen levet. Eztán nyakon öntöttem a paradicsomkonzervvel. A paradicsomokat szétnyomkodtam a fakanállal, de egyszerűbb darabolt paradicsomot venni. Még kb 5 percig forraltam az ételt és úgy döntöttem, hogy elkészült.
A fazékban mikor felforrt a víz, hozzáadtam a sót, majd a tésztát, amit 7-8 percig főztem.
Már csak tálalni kellett. A tészta tetejére halmoztam a ragut és rá néhány parmezán forgácsot nyestem zöldségpucolóval.
Szerintem tovább tartott leírni, mint megfőzni.
Hozzávalók:
A raguhoz:
- 2 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt húsos bacon szalonna
- 30 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg barna csiperke
- 1 tk só
- 1 kk frissen őrölt bors
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- 1 kk rozmaring
- 800 g hámozott paradicsomkonzerv
Tésztához:
- 30 dkg makaróni
- 1 ek só
- 4 l víz
Tetejére:
- parmezán forgácsok
Elkészítése:
Kevés olajon a felkockázott vöröshagymát pirítani kezdtem. Mikor már üveges lett, hozzáadtam az apró kockákra vágott fokhagymát és a kis kockákra vágott bacont is (ehhez segítségül hívtam a késes aprítót,- ha tartani akarom magam a negyed órához). Ugyanebben átpörgettem a csirkemell filét, amit azért kicsit darabosra hagytam. Átpirítottam fehéredésig, közben a fűszereket is rászórtam. Felszeleteltem a gombát és repítettem a hús után.
Természetesen közben már a tűzön volt a nagy fazék a tészta főzéséhez.
A gombát is pirítottam erős tűzön 1-2 percig a hússal, hogy ne eresszen levet. Eztán nyakon öntöttem a paradicsomkonzervvel. A paradicsomokat szétnyomkodtam a fakanállal, de egyszerűbb darabolt paradicsomot venni. Még kb 5 percig forraltam az ételt és úgy döntöttem, hogy elkészült.
A fazékban mikor felforrt a víz, hozzáadtam a sót, majd a tésztát, amit 7-8 percig főztem.
Már csak tálalni kellett. A tészta tetejére halmoztam a ragut és rá néhány parmezán forgácsot nyestem zöldségpucolóval.
Szerintem tovább tartott leírni, mint megfőzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése