Ezt a receptet is Gordon Ramsay szakácskönyvéből vettem. Igaz, ő leveles tésztával írta le, de nekem nem volt otthon, ezért pitetésztával sütöttem meg.
Hozzávalók:
A tésztához: egy 26 cm-es piteformához
A mandulakrémhez:
A sziruphoz:
Elkészítése:
A tésztához valókat összemorzsoltam, míg kis gömböcskékké állt össze, majd folpackba csomagolva hűtőbe tettem pihenni.
A sziruphoz a vizet a cukorral feltettem forralni. Hozzáadtam a fahéjat és a csillagánizst és amikor kezdett sűrűsödni, belecsavartam a citrom levét. Elkevertem és félrehúztam hűlni.
A körtéket megmostam, szárazra töröltem, negyedekre vágtam, magházukat kikanyarítottam, majd felszeleteltem őket. Tálba tettem a szeleteket és meglocsoltam a kihűlt sziruppal.
A mandulát megdaráltam, elkevertem a vajjal, a cukorral, a liszttel és a tojással, végül hozzáadtam az Amarettót.
A tésztát lisztezett felületen, folpack alatt kinyújtottam körré és a fólia segítségével a sütőformába fektettem. Széleit körbevágtam a forma tetejénél.
A tésztát megkentem felvert tojással és rákentem a mandulakrémet és a felszeletelt körteszeleteket körberaktam rajta. Végül rálocsoltam a maradék szirupot.
170 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 45 percig sütöttem. Ő ugyan 190 fokot írt, de úgy nagyon barnult a tészta széle és inkább kisebb hőfokon sütöttem, tekintettel arra, hogy más tésztából készült.
A sütemény messze beváltotta hozzá fűzött reményeimet.
Hozzávalók:
A tésztához: egy 26 cm-es piteformához
- 10 dkg tönköly fehérliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg hideg vaj
- 5 dkg gyümölcscukor
- 1 tojás
- 1 tk citruspor
A mandulakrémhez:
- 75 g szoba -hőmérsékletű vaj
- 75 g porcukor
- 75 g mandula
- 2 ek liszt
- 1 tojás
- 1 ek Amaretto
- 2 nagy Vilmos körte
A sziruphoz:
- 50 g demerara nádcukor
- 50 ml víz
- 1 rúd fahéj
- 2 csillagánizs
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A tésztához valókat összemorzsoltam, míg kis gömböcskékké állt össze, majd folpackba csomagolva hűtőbe tettem pihenni.
A sziruphoz a vizet a cukorral feltettem forralni. Hozzáadtam a fahéjat és a csillagánizst és amikor kezdett sűrűsödni, belecsavartam a citrom levét. Elkevertem és félrehúztam hűlni.
A körtéket megmostam, szárazra töröltem, negyedekre vágtam, magházukat kikanyarítottam, majd felszeleteltem őket. Tálba tettem a szeleteket és meglocsoltam a kihűlt sziruppal.
A mandulát megdaráltam, elkevertem a vajjal, a cukorral, a liszttel és a tojással, végül hozzáadtam az Amarettót.
A tésztát lisztezett felületen, folpack alatt kinyújtottam körré és a fólia segítségével a sütőformába fektettem. Széleit körbevágtam a forma tetejénél.
A tésztát megkentem felvert tojással és rákentem a mandulakrémet és a felszeletelt körteszeleteket körberaktam rajta. Végül rálocsoltam a maradék szirupot.
170 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütésen 45 percig sütöttem. Ő ugyan 190 fokot írt, de úgy nagyon barnult a tészta széle és inkább kisebb hőfokon sütöttem, tekintettel arra, hogy más tésztából készült.
A sütemény messze beváltotta hozzá fűzött reményeimet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése