Összes oldalmegjelenítés

2014. október 15., szerda

Ízes-mézes almával töltött ciderben párolt csirkecomb

Nem volt apropója az étel elkészítésének. Éppen csak azokhoz az anyagokhoz nyúltam, amit otthon találtam. Általában, - mivel sokrétű elfoglaltságom van,- törekszem arra, hogy minél kevesebb befektetett munkával tudjak változatos ételeket tálalni a családom elé. Ez is átlag idő alatt elkészíthető menü.

Hozzávalók: 3 főre
  • 3 egész csirkecomb kifilézve/ bőrétől megfosztva (nem kötelező)
  • 1 nagy alma
  • bors
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csapott tk fahéj
  • 1 ek méz
  • 1/2 citrom reszelt héja (esetleg leve is)
  • 1 marék dió frissen megpörkölve, durvára összetörve
  • 2-3 ek vaj
  • 0,3 dl alma cider
  • 1/4 l csirkealaplé

Elkészítése: 

Az almát megmostam, szárazra töröltem, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A lereszelt almára finom reszelőn ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam egy kis levét és hozzáadtam a mézeskalács fűszerkeveréket. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítottam, kézzel durvára összetörtem.
A csirkecombokról a bőrt lehúztam, az alsó és felső combcsontokat kibontottam, a hús mindkét oldalát megsóztam. A comb belsejét beborítottam az almás töltelékkel és a dióval, meglocsoltam kevés mézzel,  hústűvel összetűztem, megborsoztam.








Kevés vajat hevítettem egy vastag falú vaslábosban és a combok minden oldalát megpirítottam, majd felöntöttem a ciderrel és az alaplével.






Lefedve 1860 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen fél óráig pároltam, majd levéve a lábas fedőjét kicsit megpirítottam a hús tetejét.
Vegyes erdei gombás rizzsel és saját szaftjával tálaltam.



Nincsenek megjegyzések: