Nem volt apropója az étel elkészítésének. Éppen csak azokhoz az anyagokhoz nyúltam, amit otthon találtam. Általában, - mivel sokrétű elfoglaltságom van,- törekszem arra, hogy minél kevesebb befektetett munkával tudjak változatos ételeket tálalni a családom elé. Ez is átlag idő alatt elkészíthető menü.
Hozzávalók: 3 főre
Elkészítése:
Az almát megmostam, szárazra töröltem, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A lereszelt almára finom reszelőn ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam egy kis levét és hozzáadtam a mézeskalács fűszerkeveréket. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítottam, kézzel durvára összetörtem.
A csirkecombokról a bőrt lehúztam, az alsó és felső combcsontokat kibontottam, a hús mindkét oldalát megsóztam. A comb belsejét beborítottam az almás töltelékkel és a dióval, meglocsoltam kevés mézzel, hústűvel összetűztem, megborsoztam.
Kevés vajat hevítettem egy vastag falú vaslábosban és a combok minden oldalát megpirítottam, majd felöntöttem a ciderrel és az alaplével.
Lefedve 1860 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen fél óráig pároltam, majd levéve a lábas fedőjét kicsit megpirítottam a hús tetejét.
Vegyes erdei gombás rizzsel és saját szaftjával tálaltam.
Hozzávalók: 3 főre
- 3 egész csirkecomb kifilézve/ bőrétől megfosztva (nem kötelező)
- 1 nagy alma
- só
- bors
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 csapott tk fahéj
- 1 ek méz
- 1/2 citrom reszelt héja (esetleg leve is)
- 1 marék dió frissen megpörkölve, durvára összetörve
- 2-3 ek vaj
- 0,3 dl alma cider
- 1/4 l csirkealaplé
Elkészítése:
Az almát megmostam, szárazra töröltem, majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A lereszelt almára finom reszelőn ráreszeltem a citrom héját, rácsavartam egy kis levét és hozzáadtam a mézeskalács fűszerkeveréket. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítottam, kézzel durvára összetörtem.
A csirkecombokról a bőrt lehúztam, az alsó és felső combcsontokat kibontottam, a hús mindkét oldalát megsóztam. A comb belsejét beborítottam az almás töltelékkel és a dióval, meglocsoltam kevés mézzel, hústűvel összetűztem, megborsoztam.
Kevés vajat hevítettem egy vastag falú vaslábosban és a combok minden oldalát megpirítottam, majd felöntöttem a ciderrel és az alaplével.
Lefedve 1860 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen fél óráig pároltam, majd levéve a lábas fedőjét kicsit megpirítottam a hús tetejét.
Vegyes erdei gombás rizzsel és saját szaftjával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése