Összes oldalmegjelenítés

2014. november 20., csütörtök

Csokis - sült almás brownie

Férjem munkából hazajövet tolta az orrom alá a receptet, amit egy újságból vágott ki. Nem szokott külön főzésre, sütésre biztatni, mert bőséggel ellátom a családot mindenféle finomsággal. Ezt viszont határozottan kérte, hogy készítsem el, mert már olvasás közben nagyon megkívánta. Még egy-két hozzávalóval azért megpatkoltam.


Hozzávalók: 15 emberes szelethez

  • 1 dl alma cider vagy almalé
  • 5 dkg zöld mazsola vagy amilyet szeretünk
  • 50 dkg megtisztított alma felkockázva 
  • 10 dkg mandula durvára vágva
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg nádcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 10 dkg liszt
  • 5 tojás


vaníliás porcukor a díszítő szóráshoz

Elkészítése:


Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, az almát szeletekre, majd 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy evőkanál vajat megforrósítunk, ebben kicsit megpirítjuk a durva darabokra tört mandulát, majd a felkockázott almát is hozzáadjuk, rászórjuk a a két csomag vaníliás cukrot és addig sütjük, míg el nem kezd színesedni az oldala. 
Közben a cidert megforrósítjuk és beleáztatjuk a mazsolát. 
Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az almához adjuk a beáztatott mazsolát és elterítjük a tepsi alján. Egy kis fahéjjal meghinthetjük.
Nekikezdhetünk a tésztának. A maradék vajat és a csokoládét mikróban felolvasztjuk (kb. 1,5 perc). Mindig fél percenként ellenőrizzük az állagát, nehogy odaégjen. Ha felolvadt, robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a lisztet, végül fellazítjuk a tojásokkal, az alma tetejére öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen 35 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukroz szitálunk rá.


Nincsenek megjegyzések: