Összes oldalmegjelenítés

2014. november 20., csütörtök

Vargányával töltött bagett

Mindig magam sütöm a kenyerünket. Nagyon szép vargányát vettem, hát gyorsan beletöltöttem a kenyérbe. 





Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg öregtészta
  • 40 dkg BL 80 kenyérliszt
  • 2 dl kézmeleg víz
  • 1.5 dkg friss élesztő
  • 1 késhegynyi cukor
  • 1 teáskanál só

Töltelék:

  • 1 ek olívaolaj
  • 15 dkg vargánya gomba
  • 1 csipet só
  • bors ízlés szerint
  • 1 kk kakukkfű

Elkészítése: 

Tészta:
A langyos vízbe szórunk egy csipet cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
Az összes hozzávalóból dagasztógépben kenyértésztát dagasztunk, melyet kiolajozott kelesztőtálban duplájára kelesztünk.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen három részre osztjuk, kinyújtjuk hosszú, ovális formára. Megtöltjük a töltelékkel, felcsavarjuk.
Bagett sütőformába fektetjük, tetejét megkenjük olívaolajjal és fél óra alatt duplájára kelesztjük.
230 fokra melegített sütőben hőlégkeverésen 12-13 perc alatt megsütjük.

Töltelék:
Egy kanál olívaolajat felhevítünk és a kb 1x1 cm-esre vágott vargányát megpirítjuk rajta, miközben sózzuk, borsozzuk, megszórjuk friss kakukkfűvel.
Hagyjuk kihűlni, majd három részre osztva megtöltjük vele a bagetteket.

Nincsenek megjegyzések: