Összes oldalmegjelenítés

2015. április 26., vasárnap

Rakott padlizsános csirkemell édesköménnyel

Nem a legdiétásabbnak mondható fogás, de nyugodt szívvel megeheti  ebédre az is aki diétázik, mert 600 kcal alatt van körettel együtt. Ha a köretet elhagyjuk, akkor még lespórolhatunk belőle 240 kalóriát. 


Hozzávalók 4 fő részére: 
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 közepes padlizsán
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt bors bőségesen (az én ízlésem szerint)
  • 40 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 ek oregánó
  • 1 tk barnacukor
  • 10 dkg parmezán frissen reszelve

Körethez:
  • 20 dkg rizs
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 tk só
  • víz (hogy 1 ujjnyira ellepje a rizst)

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 édeskömény
  • bors
  • 1 ek fehér balzsamecet
  • 1 dl fehér bor

Elkészítése:

A padlizsánokat megmostam, megszárítottam, két végét levágt, 1 cm-es szeletekre karikáztam. Sóztam, borsoztam, meghintettem oregánóval és nagyon evés olívaolajon mindkét oldalán megsütöttem, hogy színt kapjon. Konyhai törlőre szedtem leitatni az olajat.










Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon egy kisebb felkockázott hagymát megpirítottam, hozzáadtam a felszeletelt fokhagymát, majd a paradicsomkonzervet, sóztam, borsoztam, oregánóval, kevés cukorral összeforraltam.
A csirkemellet felszeleteltem 1 cm vékony szeletekre. Sóztam, borsoztam, egy kanál olajon mindkét oldalát erős tűzön hirtelen megsütöttem, míg színt kapott, tálra szedtem.



Egy tűzálló tál aljába kevés paradicsomos ragut szedtem, arra ültettem a megsütött padlizsánkarikákat, majd a csirkemell szeletek következtek, amit a padlizsánok másik felével fedtem, a maradék paradicsomszósszal nyakon öntöttem. Frissen ráreszeltem a parmezán sajtot nagy lyukú reszelőn és 200 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt 
összesütöttem

. 

A rizst egy kanál olajon megpirítottam, sóztam, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje és fedő alatt megpároltam.
Az édeskömény szárát levágtam és keresztbe 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben egy kanál olívaolajon kis sóval, borssal mindkét oldalát megpirítottam, de csak annyira, hogy még roppanjon. Ekkor egy kanál fehér balzsamecetet öntöttem  rá, amivel összeforraltam.
Ezt követően felöntöttem 1 dl fehér borral. Csak addig forraltam, míg az alkoholtartalma elpárolgott. Köretként a köményre halmoztam a rizst, meglocsoltam a szafttal.

Nincsenek megjegyzések: