Vettem egy halom mascarponet a Lidlben leárazáskor,- ahogyan azt már szoktam,- és most ott figyeltek a hűtőben és már alig volt hátra két hét a szavatosság lejártáig. Gondoltam egy életem, egy halálom, nekiállok sajttortákat gyártani. Készítettem négy félét is (oda a diétám).
Elkészítettem ezt a narancsost, aztán készült gránátalmás, majd sütöttem egy olasz sósat, valamint egy sütés nélküli citromosat is.
Betegre ettük magunkat sajttortákkal. Valamennyit szerettem úgy, ahogy voltak. Most rászoktam a kis formákban sütött tortácskákra, mert azt valahogy befejezettebbnek, személyre szólóbbnak érzem.
Hozzávalók: 4 személyre
Kekszalap:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A kekszet a vajjal késes aprítóban összedaráltam és négy felé osztva a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett kivajazott formák aljára kanalaztam, lelapítottam és 180 fokra előmelegített sütőben elősütöttem őket. Míg a tészta sült, összekevertem a krémet. A mascarponét elkevertem a cukorral, vaníliával, narancslikőrrel, majd tojásokat egyenként belekevertem. Ezt a krémet osztottam négy felé.A tepsit egy még nagyobb tepsibe helyeztem, amibe forró vizet töltötte,, hogy az körbevegye a kisebbet, így gőzben sültek a torták. Negyed órát 180 fokon sütöttem alul-felül sütésen, majd levettem 120 fokra a hőt és még fél órát sütöttem tovább. Ekkor kikapcsoltam a sütőt, résnyire kinyitottam az ajtaját és a tortákat csak akkor vettem ki, amikor már langyosra hűltek.
Míg sült a torta egy narancsot vékonyan meghámoztam, a levágott héjat julienne-re vágtam és 6-8 percig 2 kanál cukorból és vízből készült szirupba főztem, míg az teljesen besűrűsödött. Evvel díszítettem, ízesítettem a torta tetejét.
Olyan gyorsan elfogyott, mintha nem is csináltam volna semmit.
Elkészítettem ezt a narancsost, aztán készült gránátalmás, majd sütöttem egy olasz sósat, valamint egy sütés nélküli citromosat is.
Betegre ettük magunkat sajttortákkal. Valamennyit szerettem úgy, ahogy voltak. Most rászoktam a kis formákban sütött tortácskákra, mert azt valahogy befejezettebbnek, személyre szólóbbnak érzem.
Hozzávalók: 4 személyre
Kekszalap:
- 9 dkg győri kakaós keksz
- 4 dkg vaj
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek narancslikőr
- 2 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 6 dkg gyümölcscukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 csipet só
Díszítés:
- 1 narancs héja julienne-re vágva
- 2 ek cukor
- 2 ek víz
Elkészítése:
A kekszet a vajjal késes aprítóban összedaráltam és négy felé osztva a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezett kivajazott formák aljára kanalaztam, lelapítottam és 180 fokra előmelegített sütőben elősütöttem őket. Míg a tészta sült, összekevertem a krémet. A mascarponét elkevertem a cukorral, vaníliával, narancslikőrrel, majd tojásokat egyenként belekevertem. Ezt a krémet osztottam négy felé.A tepsit egy még nagyobb tepsibe helyeztem, amibe forró vizet töltötte,, hogy az körbevegye a kisebbet, így gőzben sültek a torták. Negyed órát 180 fokon sütöttem alul-felül sütésen, majd levettem 120 fokra a hőt és még fél órát sütöttem tovább. Ekkor kikapcsoltam a sütőt, résnyire kinyitottam az ajtaját és a tortákat csak akkor vettem ki, amikor már langyosra hűltek.
Míg sült a torta egy narancsot vékonyan meghámoztam, a levágott héjat julienne-re vágtam és 6-8 percig 2 kanál cukorból és vízből készült szirupba főztem, míg az teljesen besűrűsödött. Evvel díszítettem, ízesítettem a torta tetejét.
Olyan gyorsan elfogyott, mintha nem is csináltam volna semmit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése