Reményeim szerint kisfiam táplálására sütöttem ezeket a bucikat. Persze ki nem evett belőle? Igen, ő. Őt teszem felelőssé, ha mérhetetlen méreteket öltök egy napon. Na meg Jucikát, aki nem jött el a megbeszélt találkánkra és pedig felfaltam a neki készített csicseri borsót és cheddaros kekszet .
Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy nagy almát meghámoztam, lereszeltem nagy lyukú reszelőn. Minden hozzávalót dagasztógép táljába mértem és összegyúrtam, egy órát kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítottam, 10 részre osztottam. Mivel elég lágy, kissé ragacsos volt a tészta, ezért egy teáskanálnyi olajat masszíroztam el a tenyeremen és így formáztam bucikat a tésztából. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam őket és kb fél órát kelesztettem. Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra alul-felül sütésen és a már "összenőtt" bucikat a lángok közé vetettem. Kb. 30 perc alatt sültek meg. Széttördeltem őket, rácson hagytam kihűlni.
Nem mondom, hogy szépek lettek, viszont finomak. Olyan, mint a chokito.
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 1 dl görög joghurt
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg lágy vaj
- 3 ek nádcukor
- 1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 7 g szárított élesztő
- 1 kk fahéj
- 1 tk őrölt kardamommag
- 1 marék aszalt áfonya
- 25 dkg durvára reszelt alma
- 35 dkg tönköly fehérliszt
- 20 dkg félfogós liszt + a formázáshoz 1-2 kanál
Elkészítése:
Egy nagy almát meghámoztam, lereszeltem nagy lyukú reszelőn. Minden hozzávalót dagasztógép táljába mértem és összegyúrtam, egy órát kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítottam, 10 részre osztottam. Mivel elég lágy, kissé ragacsos volt a tészta, ezért egy teáskanálnyi olajat masszíroztam el a tenyeremen és így formáztam bucikat a tésztából. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam őket és kb fél órát kelesztettem. Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra alul-felül sütésen és a már "összenőtt" bucikat a lángok közé vetettem. Kb. 30 perc alatt sültek meg. Széttördeltem őket, rácson hagytam kihűlni.
Nem mondom, hogy szépek lettek, viszont finomak. Olyan, mint a chokito.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése