Összes oldalmegjelenítés

2015. július 24., péntek

Almás - áfonyás bucik

Reményeim szerint kisfiam táplálására sütöttem ezeket a bucikat. Persze ki nem evett belőle? Igen, ő. Őt teszem felelőssé, ha mérhetetlen méreteket öltök egy napon. Na meg Jucikát, aki nem jött el a megbeszélt találkánkra és pedig felfaltam a neki készített csicseri borsót és cheddaros kekszet .





Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 1 dl görög joghurt
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg lágy vaj 
  • 3 ek nádcukor
  • 1 tk só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 kk fahéj
  • 1 tk őrölt kardamommag
  • 1 marék aszalt áfonya
  • 25 dkg durvára reszelt alma
  • 35 dkg tönköly fehérliszt
  • 20 dkg félfogós liszt + a formázáshoz 1-2 kanál


Elkészítése:

Egy nagy almát meghámoztam, lereszeltem nagy lyukú reszelőn.  Minden hozzávalót dagasztógép táljába mértem és összegyúrtam, egy órát kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítottam, 10 részre osztottam. Mivel elég lágy, kissé ragacsos volt a tészta, ezért egy teáskanálnyi olajat masszíroztam el a tenyeremen és így formáztam bucikat a tésztából. Sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam őket és kb fél órát kelesztettem. Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra alul-felül sütésen és a már "összenőtt" bucikat a lángok közé vetettem. Kb. 30 perc alatt sültek meg. Széttördeltem őket, rácson hagytam kihűlni.
Nem mondom, hogy szépek lettek, viszont finomak. Olyan, mint a chokito.

Nincsenek megjegyzések: