Ezt a remek receptet boszorkányos Nosaltys szakácstársamtól, Witch -től olvastam. Nagyon megtetszett, tehát kipróbáltam. Természetesen többnyire valamit változtatok a recepteken, ha elkészítem. Ez most is így történt. Az eredeti receptben a húst olajba mártjuk és úgy a bundába, de én inkább joghurtos pácban tartottam a húst 3-4 órát és abból kiemelve bundáztam tojás nélkül, mint ahogyan az eredeti receptben szerepelt.
Hozzávalók:
A páchoz:
A panírhoz:
Elkészítése:
A csirkecombokról lehúztam a bőrt, ketté vágtam az ízületnél és kifiléztem őket. egy-egy combot négyfelé vágtam. A pácot összekevertem és a csirkedarabokat beleforgattam. Lefóliázva a hűtőbe tettem egy éjszakára pihenni. Elég egy óra is, de minél tovább áll a joghurtban, annál omlósabb lesz, jobban átjárják az ízek. A rozspelyhet (eredetileg zabpehely) és a parmezán sajtot késes aprítóban összeaprítottam egészen apróra. Belekevertem a fűszereket is. A joghurtból kivett csirkedarabokról lerázogattam a joghurtot és ebbe a panírba forgattam. Így tojásra sem volt szükség a panírozáshoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tetem a bebundázott combdarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem mindkét oldalán. Sült cukkinivel, édes burgonyával és újburgonyával kínáltam.
Hozzávalók:
A páchoz:
- 2 ek repceolaj
- 2 dl görög joghurt
- 1 tk himalája só
- 1 tk őrölt kurkuma
- 1 tk currypor
- 1 kk cayenne-bors
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 kk frissen őrölt fekete bors
- 1 kg csirkecomb
A panírhoz:
- 10 dkg rozspehely
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 kk himalájasó
- 1 kk fokhagyma granulátum
- 1 tk őrölt sült vöröshagyma
- 1 tk frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokról lehúztam a bőrt, ketté vágtam az ízületnél és kifiléztem őket. egy-egy combot négyfelé vágtam. A pácot összekevertem és a csirkedarabokat beleforgattam. Lefóliázva a hűtőbe tettem egy éjszakára pihenni. Elég egy óra is, de minél tovább áll a joghurtban, annál omlósabb lesz, jobban átjárják az ízek. A rozspelyhet (eredetileg zabpehely) és a parmezán sajtot késes aprítóban összeaprítottam egészen apróra. Belekevertem a fűszereket is. A joghurtból kivett csirkedarabokról lerázogattam a joghurtot és ebbe a panírba forgattam. Így tojásra sem volt szükség a panírozáshoz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tetem a bebundázott combdarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem mindkét oldalán. Sült cukkinivel, édes burgonyával és újburgonyával kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése