Összes oldalmegjelenítés

2015. július 31., péntek

Csirke tagine, ahogy én készítettem

A napokban megkaptam a Nosalty "Konyhafőnök receptverseny" győztesének járó ajándékot, amit én választottam magamnak, egy tagine-t . Régen vágytam rá, így természetesen ezt szúrtam ki a webshopban. Családom már tudta, hogy akkor a hétvégén arab kaját eszünk. Ők nem szeretik, ha édes gyümölcsökkel készítem a húst, így egy kis változtatást eszközöltem a száz helyen olvasható marokkói csirke, - már általam is aszalt gyümölcsökkel főzött változatától. Egy kis sumac, egy kis sós citrom és mindjárt lecsúszott a kaja. Egy mentás, citromos, chilis burgonyasalátát adtam mellé a szokásos kuszkusz köret helyett.


Hozzávalók:
  • 1 kk köménymag
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk füstölt paprika
  • 1 tk koriander
  • 1/2 kk szegfűszeg
  • 1/4 kk cayenne - bors
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 csipet  sáfrány
  • 1 tk tengeri só
  • 1 kk sumac
  • 3 tört fokhagymagerezd,
  • 0,5 sóban eltett citrom héja
  • 1 evőkanál  olívaolaj,
  • 80 dkg csirkecomb
  • 2 dl görög joghurt
  • 1/4 liter csirkeleves 
  • 4 db friss füge


Elkészítése:

Egyszerű, csak a kis hőfokon való párolás tart hosszabb ideig.
Az összes fűszert és a fokhagymát  mozsárban összetörtem, összekevertem a joghurttal és az olajjal és a ketté vágott combokat beleforgattam. Letakarva 3 órára hűtőbe tettem pácolódni. Majd kivettem, a tagine-ba halmoztam, rádobáltam a sózott citrom héját néhány darabra vágva (a belsejére nincs szükség, azt el kell dobni), és négy szép nagy fügét, amit frissen szedtem a kertben.



Nincsenek megjegyzések: