A napokban megkaptam a Nosalty "Konyhafőnök receptverseny" győztesének járó ajándékot, amit én választottam magamnak, egy tagine-t . Régen vágytam rá, így természetesen ezt szúrtam ki a webshopban. Családom már tudta, hogy akkor a hétvégén arab kaját eszünk. Ők nem szeretik, ha édes gyümölcsökkel készítem a húst, így egy kis változtatást eszközöltem a száz helyen olvasható marokkói csirke, - már általam is aszalt gyümölcsökkel főzött változatától. Egy kis sumac, egy kis sós citrom és mindjárt lecsúszott a kaja. Egy mentás, citromos, chilis burgonyasalátát adtam mellé a szokásos kuszkusz köret helyett.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kk köménymag
- 1 kk fahéj
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk füstölt paprika
- 1 tk koriander
- 1/2 kk szegfűszeg
- 1/4 kk cayenne - bors
- 1 kk gyömbérpor
- 1 csipet sáfrány
- 1 tk tengeri só
- 1 kk sumac
- 3 tört fokhagymagerezd,
- 0,5 sóban eltett citrom héja
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 80 dkg csirkecomb
- 2 dl görög joghurt
- 1/4 liter csirkeleves
- 4 db friss füge
Elkészítése:
Egyszerű, csak a kis hőfokon való párolás tart hosszabb ideig.
Az összes fűszert és a fokhagymát mozsárban összetörtem, összekevertem a joghurttal és az olajjal és a ketté vágott combokat beleforgattam. Letakarva 3 órára hűtőbe tettem pácolódni. Majd kivettem, a tagine-ba halmoztam, rádobáltam a sózott citrom héját néhány darabra vágva (a belsejére nincs szükség, azt el kell dobni), és négy szép nagy fügét, amit frissen szedtem a kertben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése