Nálunk gyakran szerepel pizza az étlapon, ha nincs ötletem a főzésre, de kizárólag csak általam készített pizza lehet. Azért is szeretem, mert minden maradékot (amit ez a példa is mutat)rá lehet dobálni és a végeredmény egy szenzációsan jó kaja lesz. A gyerekeknek is mást készítettem, magamnak pedig ezt a kis csökevényest sütöttem meg az én ízlésem szerint.
Hozzávalók:
Pizzatészta: ebből 10-12 dkg-nyit vettem el a saját kis fügés pizzámhoz (16 cm formában sütöttem. A megmaradó tésztából sütöttem még 2 db 32 cm-es pizzát.
Feltét:
Elkészítése:
A pizzatésztához valókat dagasztógép táljába mérem. Nem hókusz-pókuszolok, csak 5 perc alatt lágy rugalmas tésztává dagasztom, ami elválik a tál falától. A tálban hagyva letakarom egy konyharuhával és maximum egy óra múlva süthetem a pizzákat. Ekkorra már jó kétszeresére megdagad a tészta. Kiporciózom, kinyújtom és a vékonyan kiolajozott sütőformába fektetem a kinyújtott tésztát. Mire ráteszek mindent, már újra megkel. Közben a gyors melegítő funkción beizzítom a sütőt.
A cottage cheest szétterítem a tésztán, ráteszem a sonka szeleteket és a négybe vágott fügét, tekerek rá valamennyi borsot (általában magamnak elég sokat) és már csusszan is a 250 fokos sütőbe hőlégkeverésen. 8-10 perc alatt készre sül. Csak ekkor teszem rá a friss bazsalikomleveleket, mert különben porrá égne.
Hozzávalók:
Pizzatészta: ebből 10-12 dkg-nyit vettem el a saját kis fügés pizzámhoz (16 cm formában sütöttem. A megmaradó tésztából sütöttem még 2 db 32 cm-es pizzát.
- 50 dkg BL-80-as kenyérliszt
- 2,5 dl langyos víz
- 1 tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 1 ek olívaolaj
Feltét:
- 10 dkg cottage chees
- 5 dkg paraszt sonka
- 1 nagy füge
- bors
- néhány bazsalikomlevél
Elkészítése:
A pizzatésztához valókat dagasztógép táljába mérem. Nem hókusz-pókuszolok, csak 5 perc alatt lágy rugalmas tésztává dagasztom, ami elválik a tál falától. A tálban hagyva letakarom egy konyharuhával és maximum egy óra múlva süthetem a pizzákat. Ekkorra már jó kétszeresére megdagad a tészta. Kiporciózom, kinyújtom és a vékonyan kiolajozott sütőformába fektetem a kinyújtott tésztát. Mire ráteszek mindent, már újra megkel. Közben a gyors melegítő funkción beizzítom a sütőt.
A cottage cheest szétterítem a tésztán, ráteszem a sonka szeleteket és a négybe vágott fügét, tekerek rá valamennyi borsot (általában magamnak elég sokat) és már csusszan is a 250 fokos sütőbe hőlégkeverésen. 8-10 perc alatt készre sül. Csak ekkor teszem rá a friss bazsalikomleveleket, mert különben porrá égne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése