Összes oldalmegjelenítés

2015. július 27., hétfő

Túrós csusza

Ezt főztem ma. 


Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg durumliszt + a nyújtáshoz
  • 2 tojás
  • 1 ek hideg víz
  • 1 csipet só
  • 1 tk olívaolaj



  • 20 dkg bacon szalonna
  • 3,5 dl tejföl
  • 25 dkg túró


Elkészítése:


A tésztának valókat összegyúrtam, míg egy viszonylag kemény, gyúrható, rugalmas tésztát kaptam.  Fóliába csomagolva egy órára a hűtőbe tettem pihenni. Majd kivettem, négy felé osztottam és a tésztanyújtó géppel elkezdtem "edzeni" a tésztát, ami azt jelenti, hogy kinyújtom, összehajtom 2-3 részbe, elforgatom 90 fokkal, majd újra kinyújtom. Ezt megismétlem 7-8 alkalommal. Majd kinyújtottam vékonyra a tésztát és felvágtam nagy, kb. 4-5x5 cm-es kockákra (vagy ami tetszik). Nagy fazék  vizet forraltam, megsóztam és három adagra osztva a tésztát  kifőztem 2-2 perc alatt. Közben a bacont felkockáztam is kisütöttem a zsírját, a  ropogós szalonnát  félretettem egy tálba. A kifőtt tésztát a szalonnazsírra tettem egy nagy serpenyőbe és erős tűzön átforgattam, pirítottam egy kicsit, majd kiszedtem a tésztát. A végén a zsírba tettem a tejfült és a túrót, valamint a kisült szalonnát  és összekevertem, beleforgattam a tésztát is. Ezután kikent tűzálló tálba tettemés 180 fokon hőlégkeverésen negyed óra alatt  megpirítottam .
Megjegyzés küldése