Nagyon termékeny voltam tegnap reggel. Volt még előző nap összegyúrt pizza tésztám. Azt megtöltöttem minden jóval . Mellé még sütöttem egy finom illatos kalácsot, és egy graham kenyeret is.
Graham kenyér:
Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos vízbe szórtam egy csipet cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Addig hagytam kelni, míg a többi hozzávalót a dagasztógép táljába mértem. Ráöntöttem az élesztős vizet és 8-10 percig dagasztottam a tésztát. Áttettem egy kelesztőtálba, ahol fél óra alatt a duplájára nőtt. A tésztát lisztezett munkafelületre borítottam, ketté vágtam, rudakat formáltam belőle, melyeket maguk körül néhányszor megcsavartam. A tészta végeit maga alágyűrve sütőpapírral bélelt kenyérformába tettem. A kenyér tetejét megkentem egy teáskanálnyi olajjal és letakarva jó fél órát kelesztettem, míg újra duplájára dagadt. Ekkor a kalácsot és a kenyeret egymás mellé téve 160 fokon, hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütöttem.
Graham kenyér:
Hozzávalók:
- 10 dkg graham liszt
- 10 dkg BL-80 kenyérliszt
- 15 dkg tönkölybúzaliszt
- 1,7 dl langyos víz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 ek. 20%-os tejföl
- 1 csipet cukor
- 1 tk. sikér
- 1 tk só
- 1 ek lágy vaj
Elkészítése:
A langyos vízbe szórtam egy csipet cukrot és belemorzsoltam az élesztőt. Addig hagytam kelni, míg a többi hozzávalót a dagasztógép táljába mértem. Ráöntöttem az élesztős vizet és 8-10 percig dagasztottam a tésztát. Áttettem egy kelesztőtálba, ahol fél óra alatt a duplájára nőtt. A tésztát lisztezett munkafelületre borítottam, ketté vágtam, rudakat formáltam belőle, melyeket maguk körül néhányszor megcsavartam. A tészta végeit maga alágyűrve sütőpapírral bélelt kenyérformába tettem. A kenyér tetejét megkentem egy teáskanálnyi olajjal és letakarva jó fél órát kelesztettem, míg újra duplájára dagadt. Ekkor a kalácsot és a kenyeret egymás mellé téve 160 fokon, hőlégkeverésen 30 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése