Összes oldalmegjelenítés

2015. szeptember 24., csütörtök

Csirketorta krumplibogárral

Ezt a mókás hasonlatot olvastam valahol erre krumpliköretre, hát most lekoppintottam. 


Hozzávalók:
A csirketortához:  6 fő bőven jól lakik belőle
                                                             

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 tojás
  • 15 dkg cheddar sajt
  • bors
  • 20 dkg vékonyra szelt bacon


A "krumplibogárhoz" fejenként:   
                                                              
  • 2 kisebb vagy maximum közepes burgonya
  • krumplinként 1 tk olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • rozmaring hajtások


Elkészítése: végtelen egyszerű és gyors

A csirkemellet 1 cm vastag szeletekre vágtam, sóztam, borsoztam.
A sajtot lereszeltem. A tojásokat felvertem. Egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú tortaforma alját kibéleltem szilikonos sütőpapírral. A bacon szeleteket a forma aljának közepéről indulva végig burkoltam a formát, hogy felül a szalonna túllógjon a peremen.


A sós-borsos csirkemell szeleteket tojásba, majd a reszelt sajtba hempergettem és a tortaformát kitöltve rétegezve leraktam őket.


Mikor elfogyott az összes alapanyag, a bacont ráborítottam a húsra és a 180 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen. Kb. 30 perc alatt megsütöttem. 
A krumplikat alaposan megsikáltam folyóvíz alatt, majd szárazra töröltem. Tetejüket éles késsel bemetszettem úgy 2  mm-enként, de csak annyira, hogy az alja egybe tartsa. Egy-egy teáskanálnyi olívaolajjal meglocsoltam, sóztam, jól megborsoztam, rozmaring hajtásokat dugdostam bele és a hús mellé toltam egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Nagyjából egyforma idő alatt sültek meg, vagy talán a krumpli kissé tovább. 

Nincsenek megjegyzések: