Összes oldalmegjelenítés

2016. február 4., csütörtök

Citromkrém Meyer citromból

Itt a tél vége (legalább is remélem), így itt a Meyer citrom ideje. Mindig azt olvastam mindenhol, hogy az egekbe magasztalták  ezt a citromot, de még nem volt szerencsém hozzájutni. Ez a citrom és a narancs keresztezéséből keletkezett citrus. Véletlenül vettem észre a Sparban. Itt szerencsére külön rekeszben árulták, bár nem volt ráírva, hogy mi ez, de egészen szembeszökő volt a különbség közte és a póri citrom között. Éppen ezért senki sem mert hozzányúlni a Meyer citromhoz, így egyedül garázdálkodhattam az egész rekeszben. Szépek, egészségesek voltak, így alaposan felszerelkeztem vele és most mindenhez ezt használom. Például ehhez a finom lemon curdhoz is, amihez most a szokásosnál kevesebb vajat tettem, hogy kissé "diétásabb" legyen.


Hozzávalók:

  • 2 Meyer citrom leve (120 ml)
  • 1 Meyer citrom reszelt héja
  • 12 dkg eritrit
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 12 dkg vaj


Elkészítése:

A citromot alaposan megmostam, vékonyan lereszeltem a héját, csak a sárga részt. Kifacsartam két citrom levét. Elkevertem az édesítővel és a három tojással, sóval. Ezt a keveréket vízgőz felett addig kevergettem, míg besűrűsödött pudingszerűre, majd levettem a gőz fölül és az kis kockákra vágott hideg vajat kis adagokban belekevertem, míg homogén lett az egész. Itt az következett, hogy még melegen elkezdtem bekebelezni, mert nagyon szeretem. 
Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a finom citromkrémet, hogy próbálja kis ebből a citromból is, mert érdemes és olyan rövid ideig juthatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: