Összes oldalmegjelenítés

2016. február 4., csütörtök

Citromos mini kuglófok Nigella "istennő" nyomán

Mondhatom, hogy női szakácsok között egyik, sőt fő kedvencem Nigella Lawson. Naná, hogy minden receptjét imádom. Kicsit ugyan diétásabbra fogtam, mert ő aztán nem fogja vissza magát az anyagokkal. Ettől nekem még ő az "istennő".


Hozzávalók: 

  • 30 dkg tönkölyliszt + 1 ek a formák szórásához
  • 4 nagy tojás
  • 12 dkg gyümölcscukor
  • 15 dkg vaj + 1 teáskanálnyi a formák kikenéséhez
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 1 Meyer citrom reszelt héja
  • 1 Mejer citrom kifacsart leve (80 ml)
  • 1 csipet só
  • 1 tk őrölt kardamom (ez emel még a mennyekbe)


Elkészítése:

A tojásokat ketté választottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A tojások sárgájáz kikevertem a gyümölcscukorral, majd hozzáadtam a joghurtot, a citrom levét és héját. Aztán beleforgattam az átszitált lisztet és legvégül a tojásfehérje habot. 
A 6 kuglófformát kivajaztam, meghintettem liszttel és egyenlően elosztottam bennük a tésztát.
170 fokon, alul-felül sütésen kb. 40 perc alatt sütöttem meg. Egy fogvájóval teszteltem, mikor sült meg a tészta. Viszont utána azonnal kivettem, hogy ne száradjon ki. 
Evvel a finom citromkrémmel kínáltam. Egy-egy kis kuglóf bőségesen elég egy fő részére, de annyira ízlett, hogy időnként visszatértem a tálhoz.

Nincsenek megjegyzések: