Mondhatom, hogy női szakácsok között egyik, sőt fő kedvencem Nigella Lawson. Naná, hogy minden receptjét imádom. Kicsit ugyan diétásabbra fogtam, mert ő aztán nem fogja vissza magát az anyagokkal. Ettől nekem még ő az "istennő".
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A tojások sárgájáz kikevertem a gyümölcscukorral, majd hozzáadtam a joghurtot, a citrom levét és héját. Aztán beleforgattam az átszitált lisztet és legvégül a tojásfehérje habot.
A 6 kuglófformát kivajaztam, meghintettem liszttel és egyenlően elosztottam bennük a tésztát.
170 fokon, alul-felül sütésen kb. 40 perc alatt sütöttem meg. Egy fogvájóval teszteltem, mikor sült meg a tészta. Viszont utána azonnal kivettem, hogy ne száradjon ki.
Evvel a finom citromkrémmel kínáltam. Egy-egy kis kuglóf bőségesen elég egy fő részére, de annyira ízlett, hogy időnként visszatértem a tálhoz.
Hozzávalók:
- 30 dkg tönkölyliszt + 1 ek a formák szórásához
- 4 nagy tojás
- 12 dkg gyümölcscukor
- 15 dkg vaj + 1 teáskanálnyi a formák kikenéséhez
- 2,5 dl görög joghurt
- 1 Meyer citrom reszelt héja
- 1 Mejer citrom kifacsart leve (80 ml)
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt kardamom (ez emel még a mennyekbe)
Elkészítése:
A tojásokat ketté választottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A tojások sárgájáz kikevertem a gyümölcscukorral, majd hozzáadtam a joghurtot, a citrom levét és héját. Aztán beleforgattam az átszitált lisztet és legvégül a tojásfehérje habot.
A 6 kuglófformát kivajaztam, meghintettem liszttel és egyenlően elosztottam bennük a tésztát.
170 fokon, alul-felül sütésen kb. 40 perc alatt sütöttem meg. Egy fogvájóval teszteltem, mikor sült meg a tészta. Viszont utána azonnal kivettem, hogy ne száradjon ki.
Evvel a finom citromkrémmel kínáltam. Egy-egy kis kuglóf bőségesen elég egy fő részére, de annyira ízlett, hogy időnként visszatértem a tálhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése