Egy gyors, finom édesség farsang időszakára. Pillanatok alatt elkészíthető. A cukrot édesítővel cseréltem fel, hogy mégis megnyugtassam a lelkiismeretemet.
Hozzávalók:
- 25 dkg tönköly fehér liszt
- 5 dkg puha vaj
- 2 dkg eritrit + 3 dkg a szóráshoz (megőröltem "porcukornak")
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1,5 dl tejföl
- 3 tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 2 dl napraforgóolaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet a puha vajjal összemorzsoltam, majd hozzákevertem minden mást is és fóliába csomagolva a hűtőbe tettem fél órára pihenni.
A pihentetett tésztát aztán lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtottam, téglalapokra vágtam fel, melyek közepére egy kb 5-6 cm-es hosszanti vágást ejtettem, amin áthúztam a tészta egyik végét, így a közepén megcsavarodott. 21 db lett belőle.
Végül közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütöttem, konyhai törlőn leitattam és még forrón megszórtam a "hamis cukorral". Finom házi baracklekvárral ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése