Ez volt a 90 napos diétám keményítő napja. Mivel olyan sok pozitív dolgot hallottam erről a diétáról, így belevágok én is. Természetesen nem evvel kezdtem, de ha olyasmit készítek, amit eddig még nem tettem fel a blogra vagy a NoSaltyra, akkor azt megjelentetem, mivel könnyítés annak, aki kifejezetten erre a célra keres recepteket. Ez itt az ebédem, s egy ennél szerényebb adag volt a vacsorám.
Hozzávalók:
A csicseriborsós cukkinilepényhez:
Elkészítése:
A lecsepegtetett csicseriborsót késes aprítóban összemixeltem a fűszerekkel. Hozzákevertem a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és a felaprított mentaleveleket az erkélyemről. Ráreszeltem fél Meyer citrom héját is, hogy pikánsabb legyen. A masszát négy részre osztottam kissé kilapított lepényeket gyúrtam belőlük. Egy tapadásmentes serpenyőben teáskanálnyi olívaolajon 3-3 perc alatt közepes tűzön megsütöttem mindkét oldalát.
Csicseriborsó főzelékhez:
Elkészítése:
A hagymát megpucoltam, kis kockákra aprítottam és egy kis kanál olajon megpároltam. Sülés közben hozzáadtam az őrölt fűszereket és addig pirítottam, míg erősen illatozni kezdtek. Ekkor felöntöttem a csicseriborsó konzervvel és hozzáöntöttem egyből a paradicsomkonzervet is. Felforraltam, 5-6 percig együtt főztem őket, majd egy kanál hideg vízben feloldott keményítővel besűrítettem.
Ennyi volt az egész napi étkem elkészítése.
Hozzávalók:
A csicseriborsós cukkinilepényhez:
- 10 dkg konzerv főtt csicseriborsó (a legfinomabb, amit venni szoktam a Lidlből a portugál Sol Mar)
- 5 dkg zsenge cukkini
- 1 ek friss aprított mentalevél
- 1 csipet só
- pár tekerés bors
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tk olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A lecsepegtetett csicseriborsót késes aprítóban összemixeltem a fűszerekkel. Hozzákevertem a nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkinit és a felaprított mentaleveleket az erkélyemről. Ráreszeltem fél Meyer citrom héját is, hogy pikánsabb legyen. A masszát négy részre osztottam kissé kilapított lepényeket gyúrtam belőlük. Egy tapadásmentes serpenyőben teáskanálnyi olívaolajon 3-3 perc alatt közepes tűzön megsütöttem mindkét oldalát.
Csicseriborsó főzelékhez:
- 1 tk olívaolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk garam masala
- 70 dkg konzerv főtt csicseriborsó a levével együtt
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A hagymát megpucoltam, kis kockákra aprítottam és egy kis kanál olajon megpároltam. Sülés közben hozzáadtam az őrölt fűszereket és addig pirítottam, míg erősen illatozni kezdtek. Ekkor felöntöttem a csicseriborsó konzervvel és hozzáöntöttem egyből a paradicsomkonzervet is. Felforraltam, 5-6 percig együtt főztem őket, majd egy kanál hideg vízben feloldott keményítővel besűrítettem.
Ennyi volt az egész napi étkem elkészítése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése