Hát igen, az első tányér az én ebédem , a másik a családom feltétje a főzelékhez. Készítem én ezt többféle képpen, így ne unjuk meg. Kicsit lágyabb változat, ahogyan a dédi készítette, vagy akár más ízekkel.
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 30 dkg burgonya
- 0,6 l zöldség alaplé
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1/2 kk őrölt köménymag
- 1 tk majoranna
- 1 ek paprikakrém
- 1 ek paradícsomsűrítmény
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A kelkáposztaleveleket levágom aza ereiről, így nem is kell soká főzni, csak néhány percig. A leveleket csíkokra vágom, felöntöm annyi alaplével, hogy félig ellepje. Hozzáadom a fúszereket és pár perc fővés után hozzáadom a felkockázott burgonyát és addig főzöm, míg a krumpli megpuhul. Ha nem akarom túlbonyolítani, akkor egy ponton belenyomom a botmixert és máris be van sűrítve a főzelék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése