Összes oldalmegjelenítés

2016. március 7., hétfő

Töltött paprika - avagy vacsora ötlet fehérjenapra

Csupa olyan dologból áll, amit imádok és nem hizlal. Ugyan a tál aljára tettem egy vékony réteg általam sütött teljes kiőrlésű kenyeret, de csak , hogy a levét feligya. Nem is ettem meg. Ezt is láttam valahol, ahol a töltelékbe némi zsemlemorzsát kevertek ebből a célból.


Hozzávalók:

  • 1 nagy kápia paprika
  • 20 dkg cottage cheese
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • frissen őrölt bors (vérmérséklet szerint - nálam jó sok)
  • 2-3 kanálnyi reszelt parmezán
  • (egy vékonyka, fél szeletnyi kenyér)


Elkészítése:
A paprikából kivágtam a magházat, kihúztam az ereket és nagyjából három egyforma darabra vágtam.  A tál aljára tuszkoltam a kb. 0,5 cm-es kenyeret és ráállítottam a paprikákat.
A cottage cheeset elkevertem a reszelt sajttal, reszelt citromhéjjal és a borssal (itt lehet még belekeverne a zsemlemorzsát, aki úgy szeretné), és a paprikákba töltöttem. A tetejére kevés parmezánt reszeltem és betoltam a 180 fokra előmelegített sütőbe negyed órára. 
Tökéletes vacsora.
Megjegyzés küldése