Összes oldalmegjelenítés

2016. március 11., péntek

Vargányás ragu teljes kiőrlésű tésztával CH napra

Szinte röstellem leírni, de más is járhat úgy, mit én, hogy kevés ideje van a főzésre. Ez max. 10 perc alatt készült. Nagyon jól elüti az éhség érzetet, hiszen teljes kiőrlésű tésztát eszünk gombával, ami szintén lassan emészthető. Ez az ideális, de mégis ízletes diétás étel néhány hozzávalóból.

Hozzávalók:
  • 10 dkg tk. tészta (még jobb, ha magunk készítjük, de akkor persze nem 10 perc alatt készül)
  • 15 dkg vargánya gomba
  • 2 ek ajvár
  • 0,5 dl fehérbor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítése:

A tésztát lobogó sós vízben 5-6 perc alatt al dentere főzzük, leszűrjük, tányérra tesszük.
Egy kanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a feldarabolt vargányát. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk meg, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az ajvárt, átforgatjuk a gombával és alá öntünk egy kevés bort. Összefortyantjuk és ha visszasűrűsödött (2 perc), a tésztára tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: