Szinte röstellem leírni, de más is járhat úgy, mit én, hogy kevés ideje van a főzésre. Ez max. 10 perc alatt készült. Nagyon jól elüti az éhség érzetet, hiszen teljes kiőrlésű tésztát eszünk gombával, ami szintén lassan emészthető. Ez az ideális, de mégis ízletes diétás étel néhány hozzávalóból.
- 10 dkg tk. tészta (még jobb, ha magunk készítjük, de akkor persze nem 10 perc alatt készül)
- 15 dkg vargánya gomba
- 2 ek ajvár
- 0,5 dl fehérbor
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 1 csipet kakukkfű
- 1 tk olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát lobogó sós vízben 5-6 perc alatt al dentere főzzük, leszűrjük, tányérra tesszük.
Egy kanál olívaolajat felforrósítunk, rádobjuk a feldarabolt vargányát. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk meg, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az ajvárt, átforgatjuk a gombával és alá öntünk egy kevés bort. Összefortyantjuk és ha visszasűrűsödött (2 perc), a tésztára tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése