Összes oldalmegjelenítés

2016. május 15., vasárnap

Banános-narancsos kuglóf

Evvel fogadtam a külhonban járt éhező gyermekemet, hogy feltáplálhassam. Látványra semmi extra, de nagyon finom ízű, hosszabb ideig is lágy maradó tésztájú (már amennyiben marad belőle) sütemény.


Hozzávalók:
  • 3 nagyobb banán (meghámozva 350 g)
  • 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj + a forma kikenéséhez
  • 1,5 dl frissen facsart narancslé (a narancs héját is belereszelhetjük vékonyan)
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 10 dkg gyümölcscukor
  • 4 nagy tojás
  • 1 tk őrölt zöld kardamom
  • 45 dkg extra finomliszt + a forma szórásához
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csipet só

Elkészítése:
Ha van egy nagy késes robotgépünk, akkor 2 perc alatt kész a tészta. Én mindent (kivéve a tojás fehérjét) kimértem, beledobáltam és nem törődtem vele, hogy szombat korán reggel van, hanem mindent összekaszaboltam vele. A  tojások fehérjéjét egy külön tálban egy csipet sóval habbá vertem és végül a masszába forgattam. A kuglóf sütőformát kikentem vajjal és meghintettem liszttel, hogy aztán ki is tudjam venni belőle. Beleöntöttem a tésztát  és a 150 fokra előmelegített sütőbe tettem alul-felül sütésre. Egy órán keresztül sütöttem. A végén, az 50. perctől tűpróbával ellenőriztem, mikor készül el a sütemény. Amikor kivettem  a sütőből, félreraktam a formában langyosra hűlni és csak akkor borítottam ki egy tálra. Tetejét megszórtam egy lehelet házi narancsvirágos porcukorral.



Nincsenek megjegyzések: